Και όμως είναι γεγονός. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποκτήσει (και) αεροδρόμιο που θα φέρει το όνομα του.
*Ανταπόκριση από τις ΗΠΑ για το Newsbreak
Ο λόγος για το «Palm Beach International Airport», το οποίο αναμένεται να μετονομαστεί σε «President Donald J. Trump International Airport».
Η απόφαση ελήφθη από το «προπύργιο» του Αμερικανού Προέδρου, την πολιτεία της Φλόριντα, με τον κυβερνήτη της πολιτείας, Ρον Ντε Σάντις, να είναι εκείνος που υπέγραψε το σχετικό νομοσχέδιο και εγκρίθηκε από την πλειοψηφία τόσο της Γερουσίας, όσο και της Βουλής της πολιτείας.
DESANTIS SIGNS BILL TO RENAME PALM BEACH AIRPORT AFTER TRUMP
Florida Gov. Ron DeSantis signed legislation to rename Palm Beach International Airport as “President Donald J. Trump International Airport,” with the change expected to take effect pending federal approval. pic.twitter.com/EJrdj10rjN
— The Will Cain Show (@WillCainShow) March 31, 2026
Σε ισχύ από την 1η Ιουλίου η νέα ονομασία
Η μετονομασία σε «Πρόεδρος Τραμπ Διεθνές Αεροδρόμιο» θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διοικητικών διαδικασιών από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).
Την ίδια στιγμή αναμένεται και η αλλαγή του τριγράμματου κωδικού του αεροδρομίου από PBI σε DJT.
2,5 εκατ. δολάρια το κόστος της αλλαγής
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κόστος της αλλαγής του ονόματος αναμένεται να φτάσει τα περίπου 2.500.000 δολάρια, προκειμένου να αντικατασταθούν οι πινακίδες, οι ενημερώσεις των ανακοινώσεων, η προσαρμογή των συστημάτων επικοινωνίας, αλλά και η αλλαγή του εξοπλισμού.







