Την παράταση της μείωσης των φόρων στα καύσιμα έως την 1η Μαΐου ενέκρινε η κυβέρνηση Μελόνι στην Ιταλία, όπως είχε ήδη διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για μείωση, η οποία αντιστοιχεί σε 25 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο για βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης.
Italy extends fuel tax cut through May 1, committing about €500 million in added funds to blunt the impact of higher energy prices caused by the Iran war https://t.co/SfCvK7qaq8
— Bloomberg (@business) April 3, 2026
«Εγκρίθηκε μόλις, στο υπουργικό συμβούλιο, το συγκεκριμένο μέτρο. Αποφασίσαμε παράλληλα την επέκταση και στις γεωργικές επιχειρήσεις των φοροεπιστροφών που είχαν εγκριθεί για τον τομέα της αλιείας», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι.
Έτσι, η ιταλική κυβέρνηση διαθέτει περίπου 500 εκατ. ευρώ σε πρόσθετα κονδύλια, προκειμένου να μετριάσει τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών της ενέργειας που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν.
Η ιταλική ένωση καταναλωτών Codacons σχολίασε, πάντως, ότι η συγκεκριμένη μείωση, δεδομένων των συνεχών αυξήσεων της τιμής των καυσίμων, δεν επαρκεί και θα έπρεπε να ενισχυθεί.
Δείτε επίσης:
Ο Τραμπ στέλνει τον Τζέι Ντι Βανς στη Βουδαπέστη για να «σώσει» τον Όρμπαν
Στενά Ορμούζ: Τηλεδιάσκεψη 40 συμμάχων – Προετοιμάζουν δράση ακόμα και χωρίς τον Τραμπ
Ρωσική προειδοποίηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ








