Σε νέο γύρο επιθετικής ρητορικής προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέσω αναρτήσεων στην πλατφόρμα Truth Social έστρεψε τα πυρά του τόσο κατά του Πάπα όσο και κατά του ΝΑΤΟ.
Νέα ένταση με τον Πάπα
Αρχικά, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε στην αντιπαράθεση με τον Πάπας Λέων ΙΔ΄, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του σχετικά με τις εξελίξεις στο Ιράν.

Στην ανάρτησή του, υποστήριξε ότι η Τεχεράνη έχει ευθύνη για χιλιάδες θανάτους διαδηλωτών και εξέφρασε την άποψη ότι είναι απαράδεκτο να διαθέτει πυρηνικά όπλα, καταλήγοντας με τη φράση «Η Αμερική επέστρεψε».
Πυρά και κατά του ΝΑΤΟ
Λίγο αργότερα, ο Τραμπ επέκτεινε την επίθεσή του και στη ΝΑΤΟ, αμφισβητώντας τη στάση της συμμαχίας απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως έγραψε, το ΝΑΤΟ «δεν ήταν εκεί» για τις ΗΠΑ στο παρελθόν, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για τον ρόλο του και στο μέλλον.
Οι δηλώσεις αυτές εντάσσονται σε ένα κλίμα αυξημένης έντασης στη διεθνή σκηνή, με τις τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου να προκαλούν ήδη αντιδράσεις.
Δείτε επίσης:
- Τραμπ: «Ο πόλεμος με το Ιράν είναι πολύ κοντά στο τέλος του»
- Τραμπ: «Κάτι μπορεί να συμβεί μέσα στις επόμενες δύο ημέρες»







