Σε συναγερμό ο Έβρος! Mετανάστες συγκεντρώνονται στα σύνορα και «στήνουν» σκηνικό Μαρτίου – Τι λέει η κυβέρνηση (video)

Must Read

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στον Εβρο μια και έχει παρατηρηθεί μια έντονη κινητικότητα με χιλιάδες μετανάστες (κάποιοι κάνουν λόγο για 6.000) έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με στόχο να περάσουν στην χώρα μας.

Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί και πάλι στην Ανδριανούπολη στο Πέταλο και στα Ύψαλα. Σύμφωνα με το evrosonline.gr για το θέμα υπάρχουν αναφορές και σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου», λένε χαρακτηριστικά, με το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ να μεταδίδει και βίντεο με μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι.

Η Ελληνική πλευρά παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία  την κατάσταση μια και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα μας είναι να επαναληφθεί το σκηνικό του περασμένου Μαρτίου όπου χιλιάδες μετανάστες και πάλι προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη όταν ο Ερντογάν  ανακοίνωσε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

https://www.youtube.com/watch?v=EcvoZlz3xl4

Οι ελληνικές δυνάμεις τότε κατάφεραν και εμπόδισαν το κύμα στα σύνορα στις Καστανιές και στα μέσα Μαρτίου η τουρκική κυβέρνηση αναγκάστηκε να μαζέψει και επιστρέψει πίσω στην Τουρκία τους πρόσφυγες και μετανάστες από το Παζάρκουλε λόγω του φόβου εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας και η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στην Τουρκία, επιτρέπει πλέον σε πρόσφυγες και μετανάστες να μαζευτούν στα σύνορα της Αδριανούπολης για να ξεκινήσουν το ταξίδι προς την ΕΕ κάτι που θα πρέπει να ανησυχήσει και τις Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες ακόμα πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Γ. Κουμουτσάκος: Δεν επιβεβαιώνεται

Ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε στον ΣΚΑΪ:

«Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο». Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν. «Οι δυνάμεις που είναι στα σύνορα είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ενέργειες για την άμυνα των συνόρων μας», τόνισε.

Πηγή: evrosonline.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This