Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα ως «Διαφιλονικούμενη»!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Παρέμβαση πριν από λίγο από το State Department, αναφορικά με την διαφαινόμενη τουρκικής εισβολή στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης απαντώντας σε κοινή ερώτηση των ελλήνων ανταποκριθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, χαρακτήρισε «διαφιλονικούμενα» τα ελληνικά χωρικά ύδατα! Στη συνέχεια όμως κάλεσε τους τούρκους να σταματήσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Η ανακοίνωση αυτή είναι απολύτως διφορούμενη. Το πρώτο σκέλος συνιστά πρόκληση στην Ελλάδα, καθώς η μόνη χώρα στον κόσμο που αμφισβητεί το Καστελόριζο είναι η Τουρκία. Είναι ανεπίτρεπτο λοιπόν Ηνωμένες Πολιτείες να παίρνουν τη θέση της Τουρκίας σε θέμα αμφισβήτησης της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.

Το δεύτερο μέρος της ανακοίνωσης είναι καλό. Χρησιμοποιεί τον όρο “Halt” όσον αφορά τις τουρκικές ενέργειες. Είναι ένας όρος σκληρός που χρησιμοποιείται σπανία από την αμερικανική διπλωματία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση στα αγγλικά:

The United States is aware that Turkey has issued a NAVTEX for research in disputed waters in the Eastern Mediterranean. We urge Turkish authorities to halt any plans for operations and to avoid steps that raise tensions in the region.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ