Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Τουρκική εισβολή: Ομονοούντες οι Έλληνες, το ισχυρότερο τείχος!

Η πρόκληση των τούρκων με την ανακοίνωση εισβολής του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis  στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου, απλώς επιβεβαιώνει αυτό που το newsbreak.gr γράφει εδώ και ημέρες. Μόλις χθες μάλιστα γράφαμε για την πολεμική ετοιμότητα που τέθηκε εκ νέου ο τουρκικός στόλος και στην ουσία ήταν η προαναγγελία του απόπλου του ερευνητικού σκάφους, με σαφή στόχο να παραβιάσει την ελληνική εθνική κυριαρχία.

Η ανακοίνωση του τούρκου υπουργού ενέργειας για την εισβολή του Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Η NAVTEX της Τουρκίας που εκδόθηκε επτά η ώρα τα ξημερώματα, είναι μόνο η αρχή. Το δυτικό όριο της περιοχής που έχει δεσμεύσει η Τουρκία, εφάπτεται με το ανατολικό όριο της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου. Αυτό σημαίνει πως το επόμενο βήμα της Τουρκίας, είναι να περάσει νοτίως της Κρήτης, με νέο σχέδιο το οποίο θα εφάπτεται – χωρίς να παραβιάζει – στο δυτικό άκρο της Ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας.

Επόμενος στόχος τα οικόπεδα 4 και 5 στην νότια Κρήτη.

Ξεκινώντας μάλιστα από περιοχή συμφερόντων της Λιβύης, ώστε να κινηθεί βορειότερα έχοντας δημιουργήσει τετελεσμένο και να παραβιάσει τα οικόπεδα 4 και 5 που ανήκουν σαφέστατα στην Ελλάδα. Δεν έχουν όμως συμπεριληφθεί στην συμφωνία με την Αίγυπτο.

Η περιοχή που δέσμευσε η Τουρκία, εφάπτεται με το ανατολικό άκρο της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου

Για ακόμα μια φορά η Τουρκία εκτελεί αυτό ακριβώς που έχει προαναγγείλει. Και τώρα είναι η σειρά μας να αποδείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι των προγόνων μας. Με τα διδάγματα του παρελθόντος, μπορούμε να εγγυηθούμε το παρόν και το μέλλον και να στείλουμε για άλλη μια φορά τον εισβολέα πίσω στα λημέρια του.

Διότι ο τούρκος κάνει ένα στρατηγικό λάθος. Μας προκαλεί εντός του φυσικού πεδίου δράσης μας. Στις θάλασσες μας, όπου το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει ηττηθεί ποτέ! Οι τουρκικές αδικοπραξίες σε συνδυασμό με την κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας που κάνουν μία πολεμική ενέργεια της Τουρκίας πιθανότερη, θα εντείνονται όσο εμείς τους το επιτρέπουμε. Και ήρθε η ώρα να πούμε ένα ακόμα μεγάλο ΟΧΙ. 

Ας μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει καμία πανίσχυρη Τουρκία. Ο τουρκικός στρατός δεν αντιμετώπισε ποτέ τακτικό στρατό απέναντι του. Ακόμα και στις μάχες με τους άτακτους, έχει ηττηθεί οικτρά σε όλα τα μέτωπα. Ένα μόνο πράγμα πρέπει να φοβάται η Ελλάδα. Την διχόνοια, αυτή την κατάρα που έχει οδηγήσει σε όλες τις μεγάλες ήττες.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, δεν υπάρχει ούτε κράτος, ούτε κυβέρνηση, ούτε κόμματα. Υπάρχει μόνο το Έθνος και το χρέος μας απέναντι στους προγόνους και τους αγέννητους. Και παραφράζοντας ελαφρώς την ρήση του Αντισθένη, «ομονοούντες οι Έλληνες είναι το πιο ισχυρό τείχος»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ