Κυριακή 13/6/2021

Ντοκουμέντα από την απόπειρα «απόβασης» των Τούρκων στην Ρόδο που απέτρεψε το Λιμενικό

Τουρκική θαλαμηγός και τρία ακόμα τούρκικα σκάφη φορτωμένα (υποτίθεται) με μετανάστες, επιχείρησαν να προσεγγίσουν την Ρόδο, αλλά το ελληνικό Λιμενικό με λυσσαλέα μάχη τους κράτησε μακριά από τα χωρικά μας ύδατα. Τα τούρκικα σκάφη έκαναν τουλάχιστον τρεις προσπάθειες να προσεγγίσουν το νησί, όλες αποτυχημένες. Το Λιμενικό έριξε προειδοποιητικά πυρά με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να επιστρέψουν σε τουρκικά ύδατα.

Δείτε ακόμα: Νέα τουρκική προβοκάτσια στην Ρόδο!

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό:

«Μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διάρκεια περιπολίας  του, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον δυτικών ακτών ν. Ρόδου, θαλαμηγό σκάφος λευκού χρώματος να κινείται ύποπτα πλησίον των ακτών χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας. Μετά από συνεχή χρήση ηχητικών/φωτιστικών σημάτων από το πλήρωμα του  σκάφους προς τη θαλαμηγό προκειμένου αυτή να σταματήσει προς έλεγχο, ο Κυβερνήτης της δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς και επιχειρώντας να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησαν βολές σε ασφαλείς τομείς, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, προκειμένου το ανωτέρω σκάφος να ακινητοποιηθεί προς έλεγχο. Μετά από καταδίωξη, η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή».

*Φωτογραφίες του Δημήτρη Μπιλιά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ