Τουρκικά παιχνίδια και νέα αλλαγή πορείας από το Oruc Reis στη σκιά της ελληνογαλλικής συμμαχίας

Must Read

Έφτασε μέχρι ένα σημείο εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis, αλλά από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έκανε στροφή βάζοντας πορεία ξανά πιθανόν για την περιοχή στην οποία βρισκόταν πριν από δύο ημέρες. Οι δυνάμεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παραμένουν ως έχουν στην Ανατολική Μεσόγειο, εν αναμονή πλέον και της γαλλικής ενίσχυσης που προανήγγειλε ο Εμανουέλ Μακρόν, με μήνυμά του και στα ελληνικά, για να λάβει ευχαριστίες στα γαλλικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θυμίζουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης ο Γάλλος Πρόεδρος έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία ανακοινώνοντας την ενίσχυση της γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ποστάροντας το μήνυμά του και στα ελληνικά, σε μια συμβολική ενέργεια.

Η απάντηση και το ευχαριστώ του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αλληλεγγύη του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, ήρθαν στα γαλλικά, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει μάλιστα τον Πρόεδρο της Γαλλίας «αληθινό φίλο της Ελλάδας».

Εν τω μεταξύ, το διπλωματικό σπριντ της Ελλάδας συνεχίζεται, με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να βρίσκεται σήμερα στο Ισραήλ, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αφού προηγουμένως δει τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα μεταβεί στη Βιέννη για έκτακτη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, ενώ για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This