Δευτέρα 14/6/2021

Ευθείες τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας: «Αυτό το παιχνίδι που παίζει μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία»

Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα ακολουθεί ένα εντελώς λάθος παιχνίδι και κάνει πράγματα που υπερβαίνουν τις δυνατότητές της, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ είπε: «Προειδοποιούμε την Ελλάδα, αυτό το παιχνίδι που παίζει μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία και δεν θα είμαστε υπεύθυνοι. Δεν επιτρέπουμε το ελληνικό θέατρο που παίζεται εκεί στο όνομα της διπλωματίας». Βέλη και σε Κύπρο-Γαλλία.

Ξανά στο προσκήνιο μπήκε από την Τουρκία η Δυτική Θράκη, με αναφορές ότι η Ελλάδα προσπάθησε να κλείσει τα μειονοτικά σχολεία εφαρμόζοντας μια πολιτική αφομοίωσης: «Αυτή είναι μια επαίσχυντη προσέγγιση. Ενώ η ΕΕ ζητά ηρεμία από όλους, θα πρέπει επίσης να μιλήσει κατά της προσέγγισης της Ελλάδας που παραβιάζει τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης και παραβιάζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Η τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη δεν είναι μόνη, δεν θα ανεχτούμε αυτήν την αδικία».

Για τη στρατιωτική συνεργασία Κύπρου-Γαλλίας, ο Τσελίκ ήταν… λάβρος:

«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν είναι μια δομή ικανή να εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους. Αυτή η συμφωνία είναι πειρατική από την αρχή. Η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία. Η Γαλλία διαδραματίζει προκλητικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο. Έλληνες και Κύπριοι, αν νομίζετε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια de facto κατάσταση σε αυτήν την περιοχή είστε 100 τοις εκατό λάθος. Οι Γάλλοι δεν ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα και την ισορροπία σε αυτήν την περιοχή και αυτοί από τους οποίους ζητάτε βοήθεια δεν ενδιαφέρονται. Αν θέλετε σταθερότητα και ευημερία σε αυτήν την περιοχή, ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης που μπορείτε να δείτε στο τραπέζι, είναι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ