Ευθείες τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας: «Αυτό το παιχνίδι που παίζει μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία»

Must Read

Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα ακολουθεί ένα εντελώς λάθος παιχνίδι και κάνει πράγματα που υπερβαίνουν τις δυνατότητές της, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ είπε: «Προειδοποιούμε την Ελλάδα, αυτό το παιχνίδι που παίζει μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία και δεν θα είμαστε υπεύθυνοι. Δεν επιτρέπουμε το ελληνικό θέατρο που παίζεται εκεί στο όνομα της διπλωματίας». Βέλη και σε Κύπρο-Γαλλία.

Ξανά στο προσκήνιο μπήκε από την Τουρκία η Δυτική Θράκη, με αναφορές ότι η Ελλάδα προσπάθησε να κλείσει τα μειονοτικά σχολεία εφαρμόζοντας μια πολιτική αφομοίωσης: «Αυτή είναι μια επαίσχυντη προσέγγιση. Ενώ η ΕΕ ζητά ηρεμία από όλους, θα πρέπει επίσης να μιλήσει κατά της προσέγγισης της Ελλάδας που παραβιάζει τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης και παραβιάζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Η τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη δεν είναι μόνη, δεν θα ανεχτούμε αυτήν την αδικία».

Για τη στρατιωτική συνεργασία Κύπρου-Γαλλίας, ο Τσελίκ ήταν… λάβρος:

«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν είναι μια δομή ικανή να εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους. Αυτή η συμφωνία είναι πειρατική από την αρχή. Η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία. Η Γαλλία διαδραματίζει προκλητικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο. Έλληνες και Κύπριοι, αν νομίζετε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια de facto κατάσταση σε αυτήν την περιοχή είστε 100 τοις εκατό λάθος. Οι Γάλλοι δεν ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα και την ισορροπία σε αυτήν την περιοχή και αυτοί από τους οποίους ζητάτε βοήθεια δεν ενδιαφέρονται. Αν θέλετε σταθερότητα και ευημερία σε αυτήν την περιοχή, ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης που μπορείτε να δείτε στο τραπέζι, είναι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This