Με το Καστελόριζο μόνιμα στο στόχαστρο και το Oruc Reis συνεχώς στο προσκήνιο, η τουρκική προπαγάνδα συνεχίζει ακάθεκτη

Must Read

Ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, για μια ακόμη φορά προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας με βασικό στόχο το Καστελόριζο. Την ίδια στιγμή, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να προμοτάρει το Oruc Reis και τα πλοία του πολεμικού ναυτικού που το συνοδεύουν, με νέες φωτογραφίες και σχόλιο ότι «διεξάγει έρευνα στις περιοχές δικαιοδοσίας της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Επειδή η Ελλάδα τελευταίως δεν μπόρεσε να δείξει την παρουσία της στο πεδίο, προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εαυτό της κρυμμένη πίσω από ορισμένες εξωτερικές δυνάμεις, όπως είναι η Ε.Ε., αλλά το δηλώνω ανοικτά και ξεκάθαρα ότι έχουμε δίκαιο σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο των Ηνωμένων Εθνών», ανάφερε ο Ντονμέζ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε εκδήλωση της τουρκικής αστυνομίας.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι εάν η Ελλάδα το επιθυμεί, «μπορεί να έλθει και να διαπραγματευτούμε αυτά τα θέματα», ενώ για το Καστελόριζο τόνισε: «Η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει το Καστελόριζο ως ηπειρωτικό έδαφος με δική του υφαλοκρηπίδα, ενώ είναι 580 χιλιόμετρα μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα και μόνο δύο χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Τουρκίας».

«Δεν εποφθαλμιούμε τα δικαιώματα και τις περιουσίες κανενός. Παρακαλώ, κανείς να μην εποφθαλμιά τις δικές μας ζώνες αρμοδιότητας». Για τον όρο της υφαλοκρηπίδας στο διεθνές δίκαιο, ο Ντονμέζ δήλωσε ότι οι χώρες που έχουν απέναντι ακτές, μπορούν να συναντηθούν και να προβούν σε κοινές συμφωνίες διαμοιρασμού.

Υπενθυμίζοντας ότι μια τέτοια συμφωνία έγινε με την Λιβύη, πρόσθεσε ότι έχουν κάνει «συμφωνία» με το ψευδοκράτος όσον αφορά τον «βορρά» της Κύπρου. «Ανακηρύξαμε την δική μας υφαλοκρηπίδα στα Ηνωμένα Έθνη το 2012 και την περιοχή στην οποία  δραστηριοποιείται το Orus Reis στα δυτικά του νησιού. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ασταμάτητα τις δραστηριότητες μας», είπε.

Νέο promotion του Oruc Reis και της τουρκικής φρεγάτας Kemalreis

Με μια ακόμη ανάρτηση φωτογραφιών στον λογαριασμό του, το τουρκικό ΥΠΑΜ προμοτάρει το Oruc Reis, ενώ φαίνεται και η φρεγάτα Kemalreis, η οποία ενεπλάκη στην επακούμβυση με την ελληνική Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ. Προφανώς και οι φωτό δεν είναι… φρέσκιες, αλλά προηγούμενων ημερών, ωστόσο, για την τουρκική προπαγάνδα αυτά είναι λεπτομέρειες.

«Οι φρεγάτες και οι κορβέτες των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων εξακολουθούν να παρέχουν αποφασιστική συνοδεία και προστασία στο R/V ORUC REİS που διεξάγει έρευνα στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει η ανάρτηση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, με τις σχετικές φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This