Top Gun στην Ανατολική Μεσόγειο: Ο Ερντογάν ένιωσε «καυτή» την ανάσα της EUNOMIA! (video)

Must Read

Επίδειξη δύναμης έκαναν στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία και η Ιταλία, στο πλαίσιο της κοινής Αεροναυτικής Άσκησης «EUNOMIA»

Η εν λόγω κοινή επιχειρησιακή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο έγινε στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Τετραμερούς Συνεργασίας (QUAD) μεταξύ των προαναφερθέντων χωρών, με πρώτη δραστηριότητα της εν λόγω Πρωτοβουλίας, η οποία σηματοδοτεί και την έναρξή της, τη συγκέντρωση εναέριων και ναυτικών μέσων, αλλά και προσωπικού από τις τέσσερις χώρες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου, από την Τετάρτη 26 έως την Παρασκευή 28 Αυγούστου και η εξάσκησή τους σε ποικιλία επιχειρησιακών αντικειμένων, που περιλάμβαναν Επιχειρήσεις Επιφανείας, Αεροπορικές Επιχειρήσεις και Ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης.

Από τη χώρα μας συμμετείχε η Φρεγάτα «Κουντουριώτης» με το οργανικό της Ελικόπτερο, Ομάδα Ανορθόδοξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, δύο αεροσκάφη F-16 τύπου BLK 52+ Advanced (τα οποία μεταστάθμευσαν στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο), έξι αεροσκάφη F-16 τύπου BLK 52+ (τα οποία μετέβησαν αυθημερόν στην περιοχή της δραστηριότητας και με την λήξη της επέστρεψαν στη βάση τους), ένα αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, το οποίο μετέφερε προσωπικό και υλικά για την υποστήριξη των μαχητικών.

Υπό το βλέμμα αξιωματούχων

Την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της Αεροναυτικής Άσκησης, τη δραστηριότητα παρακολούθησαν εκπρόσωποι και των τεσσάρων Χωρών της QUAD, μεταξύ των οποίων και Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

Η QUAD καταδεικνύει τη συλλογική πρόθεση και δέσμευση των τεσσάρων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την εφαρμογή και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS) και την προαγωγή και διατήρηση της σταθερότητας στη περιοχή, ενώ συνεισφέρει και στη διαφύλαξη της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην Ανατολική Μεσόγειο.

  • Δείτε άκρως εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από την άσκηση:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This