Τρίτη 15/6/2021

Ετοιμάζεται η Ελλάδα για νέα τουρκική προσπάθεια «εισβολής» στον Έβρο (video)

Με ενίσχυση της φύλαξης της μεθορίου αντιδρά η ελληνική κυβέρνηση στην αυξανόμενη ροή μεταναστών που διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα στον Έβρο. Αυτό, εκλαμβάνεται ως απόπειρα της Τουρκίας να «ταράξει τα νερά» ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 24 του μηνός.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται αύξηση περίπου 20% στις ροές και οι δυνάμεις στην περιοχή επανδρώνονται με επιπλέον 400 συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν πρόσφατα, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει και οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου φράχτη.

«Φρούριο»

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Έβρος αναμένεται να γίνει… φρούριο, ενισχυμένος, μεταξύ άλλων, με drones, θερμικές κάμερες και θωρακισμένα τζιπ, ενώ ισχυρή θα είναι η παρουσία της Frontex, αλλά και της Αυστρίας, η οποία αν χρειαστεί θα στείλει κι άλλο προσωπικό στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς σε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης της χώρας μας.

Τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και το Υπουργείο Άμυνας, θα ολοκληρώσουν το σχεδιασμό τους για το ενδεχόμενο νέας προσπάθειας, κατευθυνόμενης από την Τουρκία, εισβολής.

Δείτε ακόμα:

«Αλληλεγγύη» της ΕΕ σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και πολυμερή διάσκεψη θέλει ο Μισέλ – Για κυρώσεις προειδοποίησε την Τουρκία ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Το εξοπλιστικό ράλι της Τουρκίας (ξόδεψε 20,5 δις ευρώ πέρυσι) κινητοποιεί την Ελλάδα – Οι τρεις πυλώνες ενίσχυσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ