Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Σε σύγχυση πάλι ο Ακαρ! Πριν από 2 ώρες μιλούσε για διάλογο και τώρα ζητάει αποστρατικοποίηση του Καστελόριζου

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, από την Αττάλεια περί διαλόγου και καλής γειτνίασης, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιστρέφει με νέες δηλώσεις θέτοντας ξανά το ζήτημα της αποστρατικοποίησης 18 νησιών, μεταξύ αυτών και το Καστελόριζο, όπου βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή τον εορτασμό της 77ης επετείου απελευθέρωσης του ακριτικού νησιού. Μάλιστα, τόνισε ότι η Τουρκία είναι ενοχλημένη και θεωρεί πρόκληση τους εορτασμούς στο συγκεκριμένο νησί «λες και δεν υπήρχε άλλο για εορτασμούς».

Όσον αφορά στην αποχώρηση του Oruc Reis και την επιστροφή του στην Αττάλεια, ο Ακάρ δήλωσε ότι «θα υπάρχουν μπρος πίσω μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας εκεί».

Ο Ακάρ μεταξύ άλλων είπε ότι η Ελλάδα έχει στρατό σε 18 νησιά της καταπατώντας διεθνείς συνθήκες. «Αυτό αυξάνει την ένταση και καταστρέφει τις όποιες προσπάθειες διαλόγου».

Μάλιστα, κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει τις ενέργειες που προκαλούν εντάσεις: «Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου και θέλουμε να βρεθούν πολιτικές λύσεις μέσα από ειρηνικές μεθόδους. Έτσι όπως το καταλαβαίνουμε εμείς η ένταση και οι προκλήσεις δεν βοηθούν κανέναν και ιδιαίτερα την Ελλάδα».

Τέλος, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό και τον κάλεσε να μην πέφτει θύμα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, «που όσα κάνει τα κάνει για δικό του όφελος». Όπως είπε, «ο Μακρόν έχει χρεοκοπήσει πολιτικά και όλα όσα κάνει τα κάνει για να καλύψει αυτή την πολιτική του χρεοκοπία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ