Σε σύγχυση πάλι ο Ακαρ! Πριν από 2 ώρες μιλούσε για διάλογο και τώρα ζητάει αποστρατικοποίηση του Καστελόριζου

Must Read

Λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, από την Αττάλεια περί διαλόγου και καλής γειτνίασης, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιστρέφει με νέες δηλώσεις θέτοντας ξανά το ζήτημα της αποστρατικοποίησης 18 νησιών, μεταξύ αυτών και το Καστελόριζο, όπου βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή τον εορτασμό της 77ης επετείου απελευθέρωσης του ακριτικού νησιού. Μάλιστα, τόνισε ότι η Τουρκία είναι ενοχλημένη και θεωρεί πρόκληση τους εορτασμούς στο συγκεκριμένο νησί «λες και δεν υπήρχε άλλο για εορτασμούς».

Όσον αφορά στην αποχώρηση του Oruc Reis και την επιστροφή του στην Αττάλεια, ο Ακάρ δήλωσε ότι «θα υπάρχουν μπρος πίσω μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας εκεί».

Ο Ακάρ μεταξύ άλλων είπε ότι η Ελλάδα έχει στρατό σε 18 νησιά της καταπατώντας διεθνείς συνθήκες. «Αυτό αυξάνει την ένταση και καταστρέφει τις όποιες προσπάθειες διαλόγου».

Μάλιστα, κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει τις ενέργειες που προκαλούν εντάσεις: «Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου και θέλουμε να βρεθούν πολιτικές λύσεις μέσα από ειρηνικές μεθόδους. Έτσι όπως το καταλαβαίνουμε εμείς η ένταση και οι προκλήσεις δεν βοηθούν κανέναν και ιδιαίτερα την Ελλάδα».

Τέλος, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό και τον κάλεσε να μην πέφτει θύμα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, «που όσα κάνει τα κάνει για δικό του όφελος». Όπως είπε, «ο Μακρόν έχει χρεοκοπήσει πολιτικά και όλα όσα κάνει τα κάνει για να καλύψει αυτή την πολιτική του χρεοκοπία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This