Σάββατο 15/5/2021

Ξανάρχεται το Oruc Reis  – Η «πολιορκία» των ελληνικών νησιών που ζητούν οι Τούρκοι, ως προαναγγελία (;) εισβολής

Η νέα εμφάνιση του Oruç Reis θα γίνει νότια του Καστελλόριζου αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak. Το τουρκικό ερευνητικό θα ξεκινήσει πάλι την πορεία του προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα μόλις τελειώσει η συντήρησή του στην Αττάλεια και θα κάνει έρευνα στην περιοχή για 2 μήνες. Για «πολιορκία των στρατικοποιημένων ελληνικών νησιών», κάνει λόγο η Türkiye!

To φερέφωνο του Ερντογάν εφημερίδα Yeni Safak, προσθέτει ακόμα: «Βάλαμε τη Λωζάνη στο τραπέζι. Η Τουρκία άνοιξε την κάρτα της Λωζάνης απέναντι στην Αθήνα που αυξάνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο»!

Μάλιστα, δεν παραλείπει να προειδοποιήσει την Ελλάδα λέγοντας ότι η Χίος πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη, ενώ δημοσιεύει μια παλιά φωτογραφία του πρώην Υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου μαζί με τον πρώην Α/ ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο από τη Χίο, για να αποδείξει ότι το νησί είναι στρατικοποιημένο!

Μάλιστα, ο πρώην ΓΓ του υπουργείου Άμυνας Ουμίτ Γιαλίμ, το πάει κι ένα βήμα… παραπέρα, μιλώντας για… εκκένωση εννέα ελληνικών νησιών!

«Η Ελλάδα άρχισε να οπλίζει τα νησιά στο ανατολικό Αιγαίο στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Η Τουρκία πρώτη φορά διαμαρτυρήθηκε για την στρατιωτικοποίηση των νησιών στις 29 Ιουνίου 1964. Στην παρούσα κατάσταση η Ελλάδα έχει εξοπλίσει και τα 9:30 για που της δόθηκαν προς χρήση. Στη Χίο έχει τοποθετηθεί μία ελληνική μηχανοκίνητη ταξιαρχία. Τα χωρικά ύδατα της Χίου στα οποία η Ελλάδα κάνει στρατιωτικές ασκήσεις ανήκουν στην Τουρκία. η Ελλάδα κάνοντας στρατιωτικές ασκήσεις στα τουρκικά χωρικά ύδατα παραβιάζει ξεκάθαρα τις συμφωνίες. Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά. Η Ελλάδα έχοντας τοποθετήσει στρατό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, έχει χάσει το δικαίωμα χρήσης τους. Η Ελλάδα πρέπει να εκκενώσει τα 9 νησιά από τους πολίτες της και το στρατό της προς την ενδοχώρα και να τα παραδώσει στην Τουρκία».

Η κοροϊδία Μητσοτάκη και οι προαναγγελίες για εισβολή

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό μιλώντας για αποκλιμάκωση. Ο τουρκικός Τύπος όμως κάθε άλλο παρά συμφωνεί. Και βέβαια έχουμε ξεκάθαρη προπαγάνδα, αλλά όπως έχει αποδειχθεί, μέσα στα κομμάτια της προπαγάνδας υπάρχουν και μεγάλες αποκαλύψεις, που η ελληνική πλευρά αρχικά διαψεύδει και μετά με τις ενέργειές της, επιβεβαιώνει

Σύμφωνα με την εφημερίδα Türkiye λοιπόν, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για εισβολή! Γιατί τι άλλο εννοούν οι Τούρκοι όταν γράφουν ξεκάθαρα για «πολιορκία των ελληνικών νησιών με σκοπό την αποστρατιωτικοποίηση»;

«Κλείδωμα στο Βόσπορο, πολιορκία στα νησιά. Έχουμε το δικαίωμα να μπλοκάρουμε τη διέλευση των ελληνικών καραβιών από τα στενά και θα πολιορκήσουμε τα νησιά, τα οποία στρατικοποιήθηκαν. Να κόψουμε την επαφή μας με την Αθήνα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Εννοούν εισβολή και κατάληψη ελληνικού νησιού. Όπως ακριβώς έκαναν στην Κύπρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ