Παρασκευή 6/8/2021

Επεισόδιο στα Ίμια: Η τουρκική ακτοφυλακή προκάλεσε σύγκρουση με το Λιμενικό – «Ελληνική πρόκληση», λένε οι Τούρκοι (video)

Η τουρκική ακτοφυλακή λέει ότι «απέτρεψε την κρίση που προσπαθούσαν να προκαλέσουν οι Έλληνες Λιμενικοί και οι ψαράδες στην περιοχή»

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής χτύπησε πλοίο του ελληνικού Λιμενικού, σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση των Τούρκων στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων την οποία θεωρούν δική τους και πήγαν με τσαμπουκά να διώξουν Έλληνες ψαράδες! «Η τουρκική ακτοφυλακή απέτρεψε την κρίση που προσπαθούσαν να προκαλέσουν οι Έλληνες», υποστηρίζουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με το militaire.gr, το πρωί Έλληνες ψαράδες με 5 σκάφη βρίσκονταν στην περιοχή και τρία σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής εμφανίστηκαν και απαίτησαν από τους αλιείς να αποχωρήσουν. Οι ψαράδες κάλεσαν το Λιμενικό το οποίο έστειλε στην περιοχή δύο σκάφη. Ελληνικά και τουρκικά σκάφη βρέθηκαν αντιμέτωπα και κατά την διάρκεια των ελιγμών έγινε η σύγκρουση. Όπως αναφέρει το militaire, τα σκάφη του Λιμενικού έχουν υποστεί ζημιές.

Η Καθημερινή από την άλλη, υποστηρίζει ότι σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής προσέκρουσε σε νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος τύπου Rafnar του Λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές το περιστατικό σημειώθηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο πλωτό του Λιμενικού.

Τι λένε οι Τούρκοι: «Η τουρκική ακτοφυλακή απέτρεψε την κρίση που προσπαθούσαν να προκαλέσουν οι Έλληνες»!

Σύμφωνα με τους Τούρκους το επεισόδιο συνέβη χθες το μεσημέρι και το περιγράφουν ως εξής, χωρίς να αναφέρουν κάτι για σύγκρουση σκαφών:

«Η τουρκική ακτοφυλακή δεν επέτρεψε στους Έλληνες ψαράδες και την ακτοφυλακή να έρθουν στους βράχους Kardak (σ.σ. Ίμια) κοντά στην περιοχή Μπόντρουμ. Η ένταση που βίωσε η τουρκική ακτοφυλακή, η οποία προηγήθηκε των Ελλήνων ψαράδων που άλλαζαν συνεχώς τη διαδρομή τους προς τους βράχους Kardak το μεσημέρι, αποτυπώθηκε και στις κάμερες των ειδήσεων. Οι Έλληνες ψαράδες που ξεκίνησαν από τη Λέρο και την Καλυμνο για να έρθουν στους βράχους Kardak, 3,8 μίλια μακριά από την περιοχή Gümüşlük του Bodrum, προσπάθησαν να περάσουν από τα ελληνικά νερά, στους βράχους Kardak το μεσημέρι. Η τουρκική ακτοφυλακή που περιπολούσε την περιοχή συνοδευόμενη από την ελληνική ακτοφυλακή σταμάτησε τους Έλληνες ψαράδες και την ακτοφυλακή δύο μίλια από τα βράχια. Η ένταση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες συνέβη καθώς οι Έλληνες ψαράδες συχνά άλλαζαν τις διαδρομές τους. Μετά την ένταση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, οι Έλληνες ψαράδες επέστρεψαν στα νησιά τους και δύο σκάφη της ακτοφυλακής συνέχισαν να περιπολούν στην περιοχή. Η τουρκική ακτοφυλακή απέτρεψε την κρίση που προσπαθούσαν να προκαλέσουν οι Έλληνες Λιμενικοί και οι ψαράδες στην περιοχή».

nb turkish aktofylaki imia ellines psardes

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ