Επεισόδιο στα Ίμια: Η τουρκική ακτοφυλακή προκάλεσε σύγκρουση με το Λιμενικό – «Ελληνική πρόκληση», λένε οι Τούρκοι (video)

Η τουρκική ακτοφυλακή λέει ότι «απέτρεψε την κρίση που προσπαθούσαν να προκαλέσουν οι Έλληνες Λιμενικοί και οι ψαράδες στην περιοχή»

Must Read

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής χτύπησε πλοίο του ελληνικού Λιμενικού, σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση των Τούρκων στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων την οποία θεωρούν δική τους και πήγαν με τσαμπουκά να διώξουν Έλληνες ψαράδες! «Η τουρκική ακτοφυλακή απέτρεψε την κρίση που προσπαθούσαν να προκαλέσουν οι Έλληνες», υποστηρίζουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με το militaire.gr, το πρωί Έλληνες ψαράδες με 5 σκάφη βρίσκονταν στην περιοχή και τρία σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής εμφανίστηκαν και απαίτησαν από τους αλιείς να αποχωρήσουν. Οι ψαράδες κάλεσαν το Λιμενικό το οποίο έστειλε στην περιοχή δύο σκάφη. Ελληνικά και τουρκικά σκάφη βρέθηκαν αντιμέτωπα και κατά την διάρκεια των ελιγμών έγινε η σύγκρουση. Όπως αναφέρει το militaire, τα σκάφη του Λιμενικού έχουν υποστεί ζημιές.

Η Καθημερινή από την άλλη, υποστηρίζει ότι σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής προσέκρουσε σε νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος τύπου Rafnar του Λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές το περιστατικό σημειώθηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο πλωτό του Λιμενικού.

Τι λένε οι Τούρκοι: «Η τουρκική ακτοφυλακή απέτρεψε την κρίση που προσπαθούσαν να προκαλέσουν οι Έλληνες»!

 

Σύμφωνα με τους Τούρκους το επεισόδιο συνέβη χθες το μεσημέρι και το περιγράφουν ως εξής, χωρίς να αναφέρουν κάτι για σύγκρουση σκαφών:

«Η τουρκική ακτοφυλακή δεν επέτρεψε στους Έλληνες ψαράδες και την ακτοφυλακή να έρθουν στους βράχους Kardak (σ.σ. Ίμια) κοντά στην περιοχή Μπόντρουμ. Η ένταση που βίωσε η τουρκική ακτοφυλακή, η οποία προηγήθηκε των Ελλήνων ψαράδων που άλλαζαν συνεχώς τη διαδρομή τους προς τους βράχους Kardak το μεσημέρι, αποτυπώθηκε και στις κάμερες των ειδήσεων. Οι Έλληνες ψαράδες που ξεκίνησαν από τη Λέρο και την Καλυμνο για να έρθουν στους βράχους Kardak, 3,8 μίλια μακριά από την περιοχή Gümüşlük του Bodrum, προσπάθησαν να περάσουν από τα ελληνικά νερά, στους βράχους Kardak το μεσημέρι. Η τουρκική ακτοφυλακή που περιπολούσε την περιοχή συνοδευόμενη από την ελληνική ακτοφυλακή σταμάτησε τους Έλληνες ψαράδες και την ακτοφυλακή δύο μίλια από τα βράχια. Η ένταση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες συνέβη καθώς οι Έλληνες ψαράδες συχνά άλλαζαν τις διαδρομές τους. Μετά την ένταση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, οι Έλληνες ψαράδες επέστρεψαν στα νησιά τους και δύο σκάφη της ακτοφυλακής συνέχισαν να περιπολούν στην περιοχή. Η τουρκική ακτοφυλακή απέτρεψε την κρίση που προσπαθούσαν να προκαλέσουν οι Έλληνες Λιμενικοί και οι ψαράδες στην περιοχή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This