Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Η Hurriyet για τις ελληνικές κάμερες και τα ραντάρ μεγάλης εμβέλειας κατά μήκος των συνόρων στον Έβρο

Αναλυτικό το ρεπορτάζ των Τούρκων

Η Ελλάδα θα τοποθετήσει ραντάρ και κάμερες με εμβέλεια έως 15 χιλιόμετρα κατά μήκος των χερσαίων συνόρων της με την Τουρκία, προκειμένου να αποφευχθεί η παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη, ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι 11 σύγχρονα συστήματα κάμερας και ραντάρ, τα οποία παραγγέλθηκαν το 2019, θα εγκατασταθούν προς το τέλος Μαΐου. Η Αθήνα αγόρασε επίσης συσκευές για την ανάλυση των δεδομένων που παρέχονται από τα συστήματα επιτήρησης – με 15 εκατομμύρια ευρώ (18,18 εκατομμύρια δολάρια) του συνολικού κόστους, σύμφωνα με πληροφορίες, να χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – και τις εγκατέστησε σε τέσσερις συνοριακούς σταθμούς, πρόσθεσε η Hurriyet.

«Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να κατασκευάζει σιδερένιο τείχος μήκους 26,5 χλμ και ύψους 4,5 μέτρων που θα κοστίσει 63 εκατομμύρια ευρώ (76,36 εκατομμύρια δολάρια). Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε 2,3 χιλιόμετρα του τείχους, ενώ στο τμήμα των 12 χιλιομέτρων, οι εργασίες έκχυσης σκυροδέματος έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο», προσθέτει το τουρκικό δημοσίευμα.

Η Hurriyet αναφέρει ακόμα ότι η ελληνική αστυνομία διαθέτει δύο κινητές ακουστικές συσκευές μεγάλης εμβέλειας (LRAD) που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ηχητικά κανόνια. Το LRAD έχει εμβέλεια 2 χιλιομέτρων και μπορεί να προκαλέσει μόνιμη κώφωση λόγω του μεγάλου όγκου του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ