Κυριακή 25/7/2021

Αυτό είναι το έμβλημα (και το σύνθημα) των κομάντο του Στρατηγού Φλώρου! Και «βήμα πρόσθες»

Διοίκηση Ειδικού Πολέμου: Το αύριο των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων!

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με το σύνθημα «Βήμα πρόσθες» (το οποίο είχε χρησιμοποιήσει και στις αρχές Φεβρουαρίου), παρουσίασε το  έμβλημα της νέας Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, η οποία πήρε «σάρκα και οστά» μετά το χθεσινό ΚΥΣΕΑ.

«Υπ’ αριθμ. 2 Σ 8/27 Απριλίου 2021 Απόφαση ΚΥΣΕΑ. «…..καί ἐγένετο Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ)…..» Το πρώτο βήμα για το Αύριο των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων! «ΒΗΜΑ ΠΡΟΣΘΕΣ», έγραψε ο Α/ΓΕΕΘΑ δίνοντας το σύνθημα για την πλήρη αυτονόμηση των Ειδικών Δυνάμεων υπό την σκέπη του.

Διαβάστε ακόμα: Αυτονομείται η «αφρόκρεμα» των Ειδικών Δυνάμεων! Θα υπάγεται απευθείας στον Α/ΓΕΕΘΑ

«Βήμα πρόσθες»: Η προέλευση

Η φράση «βήμα πρόσθες» προέρχεται από τον διάλογο (από την πραγματεία Λακαινών Αποφθέγματα -συλλογή αποφθεγμάτων γυναικών της Σπάρτης- του Πλούταρχου, στο κεφάλαιο «Ηθικά») της Σπαρτιάτισσας μάνας η οποία έδωσε το πολεμικό ξίφος στον γιο της και εκείνος της είπε «είναι κοντό μάνα, το ξίφος που μου χάρισες και δεν φτάνει να χτυπήσω τον εχθρό».

«Και βήμα πρόσθες» του απάντησε λακωνικά η γενναία μάνα (Ἄλλη πρὸς τὸν υἱὸν λέγοντα μικρὸν ἔχειν τὸ ξίφος εἶπε “[καὶ] βῆμα πρόσθες”). Δηλαδή, την ώρα του πολέμου, «κάνε άλλο ένα βήμα μπροστά. Πήγαινε πιο κοντά στο εχθρό σου με φρόνημα ηρωικό και θα νικήσεις».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ