Σάββατο 31/7/2021

Γιατί απογειώθηκαν τα μαχητικά με την υπόνοια αεροπειρατείας; Η σκληρή αλήθεια…

Η σκληρή αντιμετώπιση πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης με παράπλευρες απώλειες

Αναγνώστες μέσω μηνυμάτων απόρησαν για τον λόγο που μαχητικά από τρεις διαφορετικές μεσογειακές χώρες συνόδευαν στο εθνικό τους FIR διαδοχικά το ισραηλινό αεροσκάφος, όταν υπήρξε ενημέρωση για πιθανή αεροπειρατεία.

Μιλάμε φυσικά για την πιθανή αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της ισραηλινής εταιρείας ELAL, που απογειώθηκε από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Τελ Αβίβ.

Την ώρα που το αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών, από το διακλαδικό κέντρο αεροπορικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Τορεχόν της Ισπανίας, ειδοποιήθηκε η Πολεμική Αεροπορία να το συνοδεύσει. Το ίδιο είχαν κάνει διαδοχικά γαλλικά και ιταλικά πολεμικά αεροσκάφη όταν το επίφοβο επιβατικό βρισκόταν στον εναέριο χώρο τους.

Η απάντηση λοιπόν είναι σκληρή. Εάν υπάρξει αεροπειρατεία σε αεροσκάφος και αυτό κατευθυνθεί σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, τότε πριν προσεγγίσει την συγκεκριμένη περιοχή, θα καταρριφθεί από τα μαχητικά. Αυτή είναι η ντιρεκτίβα που ισχύει για όλες τις χώρες – μέλη του NATO, από την εντεκάτη Σεπτεμβρίου και μετά.

Αυτό σημαίνει ότι προκειμένου να αποτραπεί πιθανή επανάληψη της επίθεσης σε αστικό ιστό από αεροσκάφος, επίθεση αυτοκτονίας δηλαδή όπως είχαν κάνει οι ισλαμιστές τρομοκράτες στους δίδυμους πύργους του Μανχάταν και σε άλλα σημεία εκείνη την αποφράδα ημέρα, το αεροσκάφος θα καταρριφθεί. Δηλαδή θα θυσιαστούν δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες ζωές αθώων, προκειμένου να αποτραπεί μία ακόμα πιο πολύνεκρη επίθεση σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Η σκληρή αυτή η αντιμετώπιση γίνεται υπό το πρίσμα ότι οι επιβάτες ούτως ή άλλως θα είχαν τη ζωή τους εάν το αεροσκάφος προσέκρουε σε κατοικημένη περιοχή. Αλλά, εάν καταρριφθεί δεν θα έχουμε επιπλέον απώλειες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ