Αυτή είναι η νέα πρόταση των Γάλλων στην Ελλάδα για τις φρεγάτες

Οι Γάλλοι θέλουν. Εμείς;

Must Read

Η Naval Group υπέβαλε ως μέρος της ομάδας της Γαλλίας μαζί με τις MBDA και Thales μια νέα προσφορά για τον εκσυγχρονισμό του φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Η προσφορά των Γάλλων περιλαμβάνει 4 φρεγάτες FDI (3 κατασκευασμένες στην Ελλάδα και την 1η σε λειτουργία μέχρι το 2025, μαζί με μια ενδιάμεση λύση 2 φρεγατών διαθέσιμων στις αρχές του 2022), τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών MEKO στην Ελλάδα και συμμετοχή της Ελληνικής Βιομηχανίας.

Η πρώτη FDI (Belh@rra) θα παραδοθεί το 2025, πράγμα που σημαίνει ότι οι ανάγκες του ΠΝ θα αντιμετωπιστούν πολύ γρήγορα και η Naval Group προσφέρει μια λύση χωρίς ρίσκο για την κατασκευή των 3 άλλων FDI στην Ελλάδα, από ελληνικά ναυπηγεία, έγκαιρα και με την ίδια ποιότητα και επιδόσεις με την πρώτη στην κατηγορία.

Επιπλέον, η γαλλική προσφορά περιλαμβάνει μια ενδιάμεση λύση, η οποία είναι επίσης διαθέσιμη στο συντομότερο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι οι 2 φρεγάτες κατά του εναέριου πολέμου (AAW) και του ανθυποβρυχαικού πολέμου (ASW) θα παραδοθούν στην Ελλάδα το 2022 στο πλαίσιο της πρότασης.

Η Naval Group, η Thales και η MBDA έχουν δημιουργήσει μια συνεργασία που προσφέρει μια λύση για την αναβάθμιση των MEKO. Το πρόγραμμα αναβάθμισης των ΜΕΚΟ σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Από αυτή την άποψη, η Thales μπορεί να βασιστεί στην παρουσία της Thales Hellas S.A. και στις σχέσεις που έχουν ήδη δημιουργηθεί μεταξύ της Thales και της Naval Group με τους υφιστάμενους βιομηχανικούς εταίρους.

Οι εμπειρογνώμονες της Naval Group συνεργάζονται με τους δύο κύριους οργανισμούς αμυντικής βιομηχανίας, το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΠΚΥ) και τη HASDIG, αλλά και με τους Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO).

Έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 70 εταιρείες που εδρεύουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων 10 εταιρείες έχουν ήδη προκριθεί και με 40 έχουν γίνει συναντήσεις ή / και επισκέψεις για προκαταρκτική αξιολόγηση των βιομηχανικών τους ικανοτήτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This