Ψάχνονται για επεισόδιο: Νέα τουρκική παρενόχληση του Nautical Geo – Κατασκοπευτικό αεροσκάφος στην Εύβοια!

Εκτός ελέγχου η Άγκυρα, την ώρα που το NATO παρακολουθεί αδιάφορο

Must Read

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η Τουρκία η οποία προχωρά σε προκλητικές κινήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δείχνοντας ότι επιζητά το θερμό επεισόδιο. Τόσο το ερευνητικό Nautical Geo όσο και η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» μπήκαν στο τουρκικό στόχαστρο.

Πιο συγκεκριμένα, η Άγκυρα υποστήριξε ότι το πολεμικό ναυτικό της απομάκρυνε το Nautical Geo, το οποίο βρισκόταν για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς «εισήλθε στην τουρκική υφαλοκρηπίδα χωρίς άδεια!»

Όπως μεταφέρει σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος, ασχέτως… απόχρωσης, η NAVTEX της  Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες του υπό σημαία Μάλτας και ιταλικής ιδιοκτησίας ερευνητικού «δεν ήταν συντονισμένη με την Τουρκία», ενώ λέει ότι το Nautical Geo «επιχείρησε να καταπατήσει την τουρκική υφαλοκρηπίδα χθες το πρωί … Προειδοποιήθηκε από το πλοίο του τουρκικού ναυτικού, το οποίο διεξήγαγε δραστηριότητες αναγνώρισης και επιτήρησης στην περιοχή στο πλαίσιο της επιχείρησης Μεσογειακή Ασπίδα. Το ερευνητικό σκάφος απομακρύνθηκε από την τουρκική υφαλοκρηπίδα, αφού εισήλθε σε αυτή χωρίς άδεια».

Μάλιστα, οι Τούρκοι έκαναν αναφορά και στην παρουσία του ερευνητικού στην Κρήτη λέγοντας ότι το παρενόχλησαν κι εκεί: «Η δραστηριότητα στην οποία προσπάθησε να προβεί το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo στην περιοχή ανατολικά της Κρήτης, η οποία βρίσκεται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, αποτράπηκε επίσης από τις δυνάμεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού».

Έφτασαν μέχρι την Εύβοια!

Όπως αποκάλυψε το militaire.gr ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-72 (σ.σ. χρησιμοποιείται και για εντοπισμό υποβρυχίων) πέταξε σε ύψος 400-450 μέτρα από τη θάλασσα στην περιοχή των ακτών της Εύβοιας!

Η πρόκληση αυτή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ελληνικής άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ σε όλη τη διάρκεια της άσκησης (22/9-1/10), τουρκικά πλοία παραβίαζαν τις δεσμευμένες περιοχές, προσπαθώντας να υποκλέψουν στοιχεία και να δημιουργήσουν προβλήματα.

Τι έκανε για όλα αυτά η Νατοϊκή ναυτική δύναμη SNMG-2 που περιπολεί στο Αιγαίο; (η ερώτηση είναι ρητορική).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This