Τύμπανα πολέμου: Ολική η κατάρρευση της τουρκικής λίρας, σε ετοιμότητα το στράτευμα

Γιατί ο Ερντογάν καταστρέφει δολίως την οικονομία του…

Must Read

Τις τελευταίες ώρες η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Όπως ακριβώς το είχαμε προαναγγείλει στο newsbreak.gr, όταν αναλύαμε τις κινήσεις του Ερντογάν αναφορικά με την Κεντρική τράπεζα της Τουρκίας. Γράψαμε τότε ότι αυτό είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου της τουρκικής οικονομίας. Μία εκτέλεση η οποία φέρει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή Ερντογάν, με σαφή μάλιστα δόλο.

Η ελεύθερη πτώση της Τουρκικής λίρας, ως απόρροια των αποφάσεων του Ερντογάν

Το ότι ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε ύψιστη κατάσταση ετοιμότητας τις τελευταίες ώρες, δεν είναι συμπτωματικό. Οι δηλώσεις του Ερντογάν στην σκιά της κατάρρευσης της τουρκικής οικονομίας που εκτός από την ελεύθερη πτώση της τουρκικής λίρας αντιμετωπίζει έναν πρωτοφανή πληθωρισμό που αγγίζει πλέον το 35%, που συνιστούν σαφέστατη απειλή κατά της Ελλάδας, γκρεμίζουν τις οποίες αυταπάτες αναφορικά με τον επιχειρούμενο διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας.

Η παρανοϊκή οικονομική πολιτική του Ερντογάν μπορεί να εξηγηθεί μόνο ως προπομπός πολέμου

Διεθνείς αναλυτές έχουν εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να κατανοήσουν την οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο σουλτάνος. Αγνοούν όμως ένα βασικό παράγοντα. Ο Ερντογάν εδώ και 10 χρόνια, δε λειτουργεί με όρους οικονομίας, αλλά με όρους πολέμου.

Όσον αφορά την οικονομία της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά. Παρά τις πιο ξεκάθαρες προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τις εξωτερικές ευπάθειες της χώρας του, ο Ερντογάν φαίνεται να προκαλεί μια πλήρη νομισματική κρίση, εφαρμόζοντας τις πιο ακραίες οικονομικές πολιτικές στον πλανήτη, αχρηστεύοντας παράλληλα τη λειτουργία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας.

Αυτό είναι βέβαιο ότι θα κοστίσει ακριβά στην τουρκική οικονομία και ο Ερντογάν θα μπορούσε να πληρώσει βαρύ τίμημα στις προγραμματισμένες προεδρικές εκλογές του 2023. Εκτός εάν κρατά κάποιον άσσο στο μανίκι. Που δυστυχώς δεν μπορεί να είναι άλλος από το  «νομαδικό» πνεύμα της Τουρκίας, που στρατιωτικοποιούσε διαχρονικά κάθε εσωτερική της κρίση με τραγικές συνέπειες τόσο για τις μειονότητες όσο και για τις γειτονικές τις χώρες.

Διαβάστε εδώ όλη την ανάλυση των κινήσεων του Ερντογάν και τον κίνδυνο πολέμου που πλέον είναι πιο αυξημένο από ποτέ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This