Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ: Έκτακτη σύσκεψη, μετά τις νέες απειλές Ερντογάν για άνοιγμα συνόρων

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις σε Έβρο και Αιγαίο, με αύξηση των περιπολιών σε ξηρά και θάλασσα

Must Read

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, με τη συμμετοχή με των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ως συνέπεια των νέων προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί ανοίγματος των συνόρων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έκτακτης σύσκεψης που συγκλήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αποφασίστηκε να αυξηθούν οι χερσαίες και θαλάσσιες περιπολίες στα σύνορα, για την αποτροπή του σχεδίου του Τούρκου προέδρου να ανοίξει εκ νέου την «κάνουλα» των μεταναστευτικών ροών, με στόχο να «πνίξει» την Ευρώπη με μετανάστες και πρόσφυγες, που, όμως, περνούν κατά κύριο λόγο από τη χώρα μας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, την αυξημένη ετοιμότητα καθώς και στην άμεση αναφορά περιστατικών από τις Μονάδες της παραμεθορίου που αφορούν σε αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών. Όλα τα ανωτέρω έγιναν σε συντονισμό με τους Αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος / Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Άμεση απάντηση στο παραλήρημα Ερντογάν

Ήδη, σε διπλωματικό επίπεδο, η Ελλάδα έχει απαντήσει σε αυστηρό ύφος στις απειλές του Τούρκου προέδρου, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα που αφορά τη μηδενική ανοχή της εργαλειοποίησης του προσφυγικού εκ νέου από την Τουρκία και την προστασία των συνόρων. Υπογραμμίζεται, δε, εμφατικά ότι αυτά είναι και σύνορα της Ε.Ε.

«Είναι αχαριστία να λέει (ο κ. Μητσοτάκης) πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατ. πρόσφυγες. Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα που στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο. Ο Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις μέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη», είπε σχετικά ο Τούρκος πρόεδρος, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Η απάντηση ήρθε μέσω του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. «Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης. Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας – Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι’ άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This