Πισώπλατη μαχαιριά Μπλίνκεν στην Ελλάδα αμέσως μετά τις παραβιάσεις!

Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών παίζει ανοιχτά το παιχνίδι της Τουρκίας!

Must Read

Οι σοκαριστικές δηλώσεις του αμερικανού υπουργού εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν υπέρ της πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία, έρχονται αμέσως μετά την εναέρια εισβολή που έκαναν οι Τούρκοι στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου. Μιλάμε για μία άθλια συμπεριφορά, απέναντι σε μία χώρα που έχει παραχωρήσει τα πάντα στις ΗΠΑ, μέσω της αμυντικής συμφωνίας που υπέγραψε ο ίδιος ο Μπλίνκεν! Από κοντά και η διαβόητη υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, τουρκικής καταγωγής Naz Durakoglu της οποίας τον σκοτεινό ρόλο τον έχουμε αποκαλύψει πρόσφατα.

«Οι στρατιωτικές πωλήσεις σε βασικούς εταίρους των ΗΠΑ όπως η Τουρκία και η Ινδία θα πρέπει να επισπευσθούν και να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια», δήλωσε εχθές, ημέρα Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Μπλίνκεν Τσαβούσογλου
Ο Μπλίνκεν ξέχασε γρήγορα την υπογραφή του στην ελληνική αμυντική συμφωνία

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στο Κογκρέσο τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν «για να μειώσει τη γραφειοκρατία για να βοηθήσει τη δουλειά μας με τους συμμάχους μας όπως η Τουρκία και η Ινδία», ο Μπλίνκεν αναγνώρισε ότι οι διαδικασίες πρέπει να επισπευσθούν τόσο σε εκτελεστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Κογκρέσου. Εκβιάζοντας στην ουσία το κογκρέσο για να εγκρίνει την πώληση των μαχητικών στην Τουρκία και την αναβάθμιση του υφιστάμενου στόλου, γεγονός που αποτελεί ευθεία απειλή και εχθρική κίνηση προς την Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει να τα πάμε καλύτερα στις πωλήσεις, ιδιαίτερα στην ταχύτητα με την οποία είμαστε σε θέση να κάνουμε πράγματα, να αναθεωρούμε τα πράγματα. Νομίζω ότι αυτό εξαρτάται από εμάς στην εκτελεστική εξουσία. Αφορά επίσης και το Κογκρέσο».

«Ορισμένες χώρες, όπως είπα νωρίτερα, επανεξετάζουν τις σχέσεις τους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων χωρών που είχαν μακροχρόνιες αμυντικές σχέσεις με τη Ρωσία. Εάν είμαστε σε θέση να είμαστε εταίροι τους με τρόπους που δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πριν από μερικές δεκαετίες, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να είμαστε σε θέση να πράξουμε», είπε και συμπλήρωσε λέγοντας:

«Φυσικά, αν δεν το κάνουμε, ξέρουμε ποιος είναι πιθανό να το κάνει στη θέση μας!».

Η τελευταία φράση του Μπλίνκεν συνιστά αναπαραγωγή της τουρκικής προπαγάνδας, η οποία ευθέως διαδίδει ότι εάν δεν παρθούν τα αμερικανικά μαχητικά, τότε θα αγοραστούν ρωσικά! Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις στην αμερικανική διοίκηση…

Οι δηλώσεις Μπλίνκεν έρχονται εν μέσω διμερών συνομιλιών μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας σχετικά με την πώληση περίπου 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 και 80 κιτ για τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος στόλου της. Η τουρκική κυβέρνηση υπέβαλε το αίτημα τον Οκτώβριο και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στις 8 Απριλίου ότι οι συνομιλίες «προχωρούν θετικά».

Η τουρκικής καταγωγής αμερικανίδα υφυπουργός εξωτερικών Durakoglu

Ο σκοτεινός ρόλος Durakoglu 

Ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε στην αλληλογραφία του Κογκρέσου ότι η πώληση F-16 στην Τουρκία θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ και θα ενισχύσει την ενότητα του ΝΑΤΟ, Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Αναντολού. Μαντέψτε ποιος είναι ο «ανώτερος αξιωματούχος»!

Η Naz Durakoglu, υφΥΠΕΞ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για νομοθετικές υποθέσεις, αναγνώρισε σε επιστολή της προς τον βουλευτή Frank Pallone τις συνεχιζόμενες εντάσεις σχετικά με πρόσθετες πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, αλλά υποστήριξε ότι οι κυρώσεις και η απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 αντιπροσωπεύουν «σημαντικό τίμημα που ήδη πλήρωσε η Τουρκία» για την απόκτηση του ρωσικού αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι υπάρχουν ωστόσο επιτακτικά μακροπρόθεσμα συμφέροντα για την ενότητα και τις ικανότητες της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, καθώς και για την εθνική ασφάλεια, τα οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα των ΗΠΑ που υποστηρίζονται από τους κατάλληλους αμυντικούς εμπορικούς δεσμούς των ΗΠΑ με την Τουρκία», δήλωσε εγγράφως η Ντουράκογλου στον Παλόνε, ο οποίος προεδρεύει στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής. Μιλάμε για ευθεία εξαπάτηση της αμερικανικής Βουλής από την υφυπουργό εξωτερικών!

«Η προτεινόμενη πώληση θα απαιτήσει επικύρωση από το Κογκρέσο εάν το Υπουργείο Εξωτερικών την εγκρίνει. Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για καθιερωμένες διαδικασίες εξουσιοδότησης του αμυντικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένης της επίβλεψης του Κογκρέσου», πρόσθεσε, σύμφωνα με αντίγραφο της επιστολής που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ντουράκογλου επεσήμανε περαιτέρω τις ενεργές συνεισφορές της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και την υποστήριξή της για «εδαφική ακεραιότητα και συνεργατικές αμυντικές σχέσεις της Ουκρανίας», χαρακτηρίζοντάς τις «σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα για κακή επιρροή στην περιοχή»!!

Με απλά λόγια, η Ελλάδα δίνει τα πάντα, στέλνει όπλα, έχει διαρρήξει πλήρως τις σχέσεις της με την Ρωσία, έχει τεράστιο οικονομικό κόστος από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει, αλλά για την τουρκάλα υφυπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, η Τουρκία προσφέρει σημαντικά στην Ουκρανία… Η Τουρκία που έχει θησαυρίσει από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, βοηθώντας μάλιστα τον Πούτιν να της παρακάμψει…

Οι ευθύνες Μητσοτάκη είναι πλέον συντριπτικές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This