Να καταρριφθούν τα τουρκικά drones πάνω από τα νησιά μας, πρότεινε ο καθηγητής Μάζης

Δεν αποκλείει «θερμό επεισόδιο» - Η Ελλάδα οφείλει να καταστήσει σαφές ότι σε περίπτωση υπερπτήσεων θα ακολουθήσει κατάρριψη

Must Read

Με τις τουρκικές προκλήσεις να κλιμακώνονται και την Άγκυρα να γίνεται μέρα με τη μέρα και πιο επιθετική, ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Ιωάννης Μάζης τοποθετήθηκε για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις επόμενες κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν και κυρίως τον τρόπο που οφείλει να αντιδράσει η Ελλάδα, προασπιζόμενη την εθνική της κυριαρχία.

Διαβάστε ακόμη: Η Τουρκία ψέγει τη Γερμανία «που έπεσε στην παγίδα της Ελλάδας» και την καλεί να μας… συνετίσει!

Μέσω «διπλωματικών πηγών» απάντησε η Ελλάδα στο τουρκικό παραλήρημα

Θεωρεί ότι οι επόμενες κινήσεις Ερντογάν είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις εκλογές στα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τονίζοντας ότι «ο Ερντογάν θα περιμένει τις εκλογές  προτού καταλήξει στην απόφασή του για το μέχρι πού θα τραβήξει το σχοινί η Τουρκία με την Ελλάδα».

Υπενθυμίζοντας το τι συνέβη τον Αύγουστο του 2020, με τον διεμβολισμό της τουρκικής φρεγάτας, πρότεινε τον τρόπο που οφείλει η Ελλάδα να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και δεν είναι άλλος από την κατάρριψη των τουρκικών drones πάνω από τα νησιά μας.

«Η Ελλάδα δε θα πρέπει να επιτρέψει σε καμία περίπτωση παραβίαση εθνικής κυριαρχίας, ιδιαίτερα στον εθνικό εναέριο χώρο και από πολεμικές μηχανές όπως drones» είπε χαρακτηριστικά και επέμεινε στο σημείο ότι η χώρα μας οφείλει να καταστήσει σαφές ότι σε περίπτωση υπερπτήσεων θα ακολουθήσει κατάρριψη.

Αναφέρθηκε και στη στάση Πόντιου Πιλάτου που επιμένει να κρατάει το ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι στη συμμαχία πρέπει να αντιληφθούν ότι δε θα πρόκειται για κατάρριψη UAV αλλά για κατάρριψη αεροσκάφους, που θα φέρει κλιμάκωση της κρίσης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο παρόμοια με αυτή ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία. «Δυστυχώς το ΝΑΤΟ δεν καταλαβαίνει διαφορετικά ότι κινδυνεύει ολόκληρη η Νοτιο-ανατολική πτέρυγα» τόνισε ο κ. Μάζης.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This