Η Τουρκία ψέγει τη Γερμανία «που έπεσε στην παγίδα της Ελλάδας» και την καλεί να μας… συνετίσει!

Το τουρκικό ΥΠΕΞ σε μια ακόμη ανακοίνωση «μνημείο» προπαγάνδας - Μέσω «διπλωματικών πηγών» η απάντηση της Ελλάδας

Must Read

Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, καταδίκασε τη δήλωση του εκπροσώπου της Καγκελαρίας της Γερμανίας, ότι «δεν γίνεται ανεκτό από τη γερμανική κυβέρνηση να αμφισβητείται η εθνική κυριαρχία ενός κράτους της ΕΕ», η οποία αναφερόταν στις προκλήσεις της Άγκυρας κατά της Ελλάδας.

«Καταδικάζουμε σθεναρά και απορρίπτουμε τις αβάσιμες δηλώσεις κατά της χώρας μας από την Καγκελαρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ και συνεχίζει με ακόμα πιο σκληρή γλώσσα:

«Είναι απαράδεκτο να πέφτει η Γερμανία στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας και να συμμετέχει στη συκοφαντική εκστρατεία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια στην παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας μας από την Ελλάδα, που παρενοχλεί τα αεροσκάφη μας στον εναέριο και διεθνή χώρο της χώρας μας, αγνοώντας τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ».

Στη συνέχεια, η τουρκική ανακοίνωση επιτίθεται ξεκάθαρα μόνο στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι η Άγκυρα δεν παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας!

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα. Με βάση αυτόν τον παράνομο ισχυρισμό, θα ήταν ανακριβές να χαρακτηριστούν πτήσεις εντός 6-10 μιλίων από τον διεθνή εναέριο χώρο ως ‘παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου’. Αν υπάρχει ένας παράγοντας που απειλεί την κυριαρχία, την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα του γείτονά του, αυτός είναι η Ελλάδα».

Φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείψει από μια ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ η αναφορά στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, αλλά και την επέκταση των χωρικών μας υδάτων:

«Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται κοντά στη χώρα μας, σε αντίθεση με τις Συνθήκες Ειρήνης του 1923 της Λωζάνης και του Παρισιού του 1947. Επιπλέον, διατηρεί την παράνομη και άδικη στάση της ότι μπορεί μονομερώς να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο πέραν των 6 ναυτικών μιλίων ενάντια στα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Η Τουρκία δεν κοιτά να πάρει τη γη κανενός. Ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένουν να κάνουμε τα στραβά μάτια στην απειλή για την ασφάλεια του λαού μας, παραβιάζοντας η Ελλάδα δημόσια τις πολύ σαφείς διατάξεις των διεθνών συνθηκών περί αφοπλισμού».

Καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ με κάλεσμα στη Γερμανία να μας… συνετίσει:

«Αναμένουμε από τη Γερμανία να καλέσει την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, αντί να κάνει μεροληπτικές δηλώσεις που δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας».

Τι δήλωσε ο Γερμανός εκπρόσωπος και… εξόργισε την Άγκυρα

Νωρίτερα, σε μια σχετική στροφή στη στάση των ίσων αποστάσεων, ο Γερμανός εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, σε σχετική ερώτηση του OPEN και του Παντελή Βαλασόπουλου, καταδίκασε την προκλητικότητα της Τουρκίας και σημείωσε ότι δεν αμφισβητείται η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

Είπε συγκεκριμένα ο Βόλφγκανγκ Μπούχνερ:

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η αμφισβήτηση της κυριαρχίας κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί για εμάς να γίνει ανεκτή, τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης προβλημάτων μέσω συνομιλιών και όχι με κλιμάκωση της έντασης», προσθέτοντας πως η θέση της Γερμανίας είναι ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προβοκάτσιες, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπέρπτήσεις.

Η απάντηση της Ελλάδας μέσω «διπλωματικών πηγών»

Λίγη ώρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ το οποίο καταφερόταν εναντίον της Γερμανίας, με κύριο στόχο την Ελλάδα, η χώρα μας απάντησε μέσω «διπλωματικών πηγών» στο νέο παραλήρημα της Άγκυρας.

«Οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστές και αποδεκτές από τους εταίρους και συμμάχους μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν τον ρόλο της χώρας μας ως πόλο ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή», ανέφεραν λακωνικά οι «πηγές».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This