Εμπρηστικός Ερντογάν: «Τέλος οι συνομιλίες με την Ελλάδα! Μην προσπαθήσετε να χορέψετε με εμάς»

Δυναμιτίζει το κλίμα ο Σουλτάνος: «Η Αθήνα δεν έχει μάθει τίποτα από την Ιστορία;»

Must Read

Κλιμακώνει την ένταση ο Ταγίπ Ερντογάν με νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ξεκαθάρισε ότι κόβει τις διμερείς συνομιλίες με την Αθήνα και έκανε λόγο για επίδειξη της ελληνικής πλευράς με αεροπλάνα.

Αναφερόμενος στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ο Σουλτάνος δήλωσε: «Επέτρεψε την εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων η Ελλάδα; Επέτρεψε. Είχαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, είπα και στον υπουργό Εξωτερικών μου χθες. Τερματίσαμε τη Συμφωνία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Ελλάδα. Είμαστε υπέρ μιας εξωτερικής πολιτικής με αξιοπρέπεια. Πας και κάνεις επίδειξη απογειώνοντας τα αεροπλάνα σου. Τι κάνεις; Σύνελθε! Δεν παίρνετε κανένα μάθημα από την Ιστορία; Μετά αρχίζεις να κλαις και να γκρινιάζεις. Μην προσπαθήσετε να χορέψετε με την Τουρκία. Θα κουραστείς και θα μείνεις στο δρόμο». Μάλιστα, με επιθετική ρητορική υποστήριξε ότι έχουν κοπεί πλέον οι γέφυρες: «δεν έχουμε πλέον διμερείς συνομιλίες μαζί τους».

Επιπλέον, δήλωσε: «Δυστυχώς αυτή η Ελλάδα δεν θα έρθει στο σωστό δρόμο. Είναι το ελληνοκυπριακό λόμπι στις ΗΠΑ και μιλάνε εναντίον μας στο Κογκρέσο. Τους έχουμε βαρεθεί πλέον. Αν  είσαι έντιμος, η θέση σου είναι έτοιμη μπροστά μας, αν δεν είσαι τότε μην παρεξηγείς», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την ώρα μάλιστα που οι συνεχείς βανδαλισμοί του μνημείου έχουν γίνει θέμα σε διεθνή μέσα, υποστήριξε με θράσος: «Η κυβέρνησή μας αποκατέστησε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα μετά από 84 χρόνια (…) Κλείσαμε μια πληγή που άνοιξε στην καρδιά της κατάκτησης, δόξα τω Θεώ» συμπλήρωσε.

Hurriyet: «Ο Μητσοτάκης όπου πάει δείχνει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας»

Σε σημερινό δημοσίευμά της, η Hurriyet αναφέρει με ειρωνικό ύφος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «όπου κι αν πηγαίνει κουβαλάει μαζί του και καταγγέλλει τον χάρτη της ”Γαλάζιας Πατρίδας”». Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής ότι ενημέρωσε τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και ότι του έδειξε τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This