Σύμβουλος Atlantic Council: Η Τουρκία μπορεί να είναι το νέο γεωστρατηγικό κέντρο βάρους

Η απομονωμένη Τουρκία, για να μην ξεχνάμε και την… εύστοχη παρατήρηση της ελληνικής Κυβέρνησης

Must Read

Η Τουρκία μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει μεγαλύτερη επιρροή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Ρωσία λόγω της γεωγραφίας της και της καταστροφικής απόφασης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία, δήλωσε ο Χάρλαν Ούλμαν, συγγραφέας (έχει γράψει το «Shock and Awe»-Σοκ και Δέος ) και ανώτερος σύμβουλος του αμερικανικού think tank Atlantic Council.

«Η Τουρκία εξετάζει επί του παρόντος εάν θα επιτρέψει στη Φινλανδία και τη Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ – καθώς οποιαδήποτε απόφαση για νέα μέλη πρέπει να ληφθεί ομόφωνα- αλλά έχει διατυπώσει έντονες αντιρρήσεις, επικαλούμενη την υποτιθέμενη υποστήριξη των δύο χωρών στους Κούρδους μαχητές που η Άγκυρα ορίζει ως τρομοκράτες. Χωρίς αμφιβολία, ο Ρώσος πρόεδρος θα κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τον Ταγίπ Ερντογάν να τους αρνηθεί την ένταξη», είπε ο Ούλμαν σε ανάλυσή του στο Hill.

Ο Ούλμαν είπε ακόμα ότι η Τουρκία έχει επίσης δικαίωμα βέτο για την πρόσβαση σε πλοία μέσω των στενών του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη στη Μαύρη Θάλασσα, εάν της ζητηθεί να συνοδεύσει σιτηρά και άλλα τρόφιμα από τα λιμάνια της Ουκρανίας για να αποτρέψει μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση, πιθανώς υπό τη ναυτική συνοδεία του ΝΑΤΟ. «Το μόνο όργανο επιβολής είναι η Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο αναλυτής.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This