Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Ο Λίβανος παραπονιέται για τα ελληνικά πλοία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μετά τη Λιβύη τώρα και ο Λίβανος στρέφεται κατά της Ελλάδας! Η Βηρυτός δια στόματος του προέδρου της, Μισέλ Αβν, κατήγγειλε την Αθήνα για παραβίαση των χωρικών της υδάτων.

Σύμφωνα με το sigmalive, μετά την καταγγελία που υπέβαλε στον ΟΗΕ για παραβίαση θαλασσίων ορίων τον περασμένο Απρίλιο από ελληνικό πλοίο, που συνεργάζεται με το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ, ο Λιβανέζος πρόεδρος «παραπονέθηκε» και στο γενικό γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ντέιβιντ Χέηλ, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

«Σε περίπτωση που ελληνικό πλοίο εισέλθει στην αποκλειστική οικονομική μας ζώνη, θα αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου. Ζητήσαμε από τα ΗΕ να ξεκινήσει την απαραίτητη έρευνα», είπε ο Μισέλ Αβν στη συνάντηση με τον Αμερικανό αξιωματούχο.

Δείτε επίσης: «Πέρασε» και από το τουρκικό κοινοβούλιο το μνημόνιο με τη Λιβύη για τη στρατιωτική συνεργασία

Σημειωτέον ότι η Τουρκία επιδιώκει νέες, αναθεωρημένες συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών δικαιοδοσίας με Λίβανο, Ισραήλ και Αίγυπτο, μετά τη συμφωνία με την κυβέρνηση της Λιβύης, πράγμα που φροντίζει να διατυμπανίζει κιόλας!

Ο διευθυντής υπηρεσίας Αεροναυτιλίας και Χαρτογράφησης του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τσαγατάι Ερτζιγιές, είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ότι «η συμφωνία με τη Λιβύη, και οι προτάσεις που στείλαμε στο Λίβανο, στο Ισραήλ και την Αίγυπτο ίσως να τις κάνει να αναθεωρήσουν τελικά τις συμφωνίες τους με την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» (Κυπριακή Δημοκρατία)».

Έτσι κι αλλιώς, ο ίδιος ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, είχε δηλώσει ότι οι μόνοι με τους οποίους δεν θα μπουν στη διαδικασία να διαπραγματευτούν είναι οι Ελληνοκύπριοι. «Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με όλες τις χώρες, εκτός από τους Ελληνοκυπρίους… Στο παρελθόν είχαμε επαφές με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και το Λίβανο και ενδεχομένως να έχουμε και επαφές στο μέλλον», είχε πει ο ίδιος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ