Άμεση ενίσχυση στο στράτευμα – Ετοιμάζονται προσλήψεις 1.200 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης

Must Read

Το πρόβλημα που υπάρχει με τη στελέχωση των Ειδικών Δυνάμεων, του Στρατού και του Ναυτικού κυρίως, επιχειρεί να αντιμετωπίσει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με την προκήρυξη πρόσληψης 1.200 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης. Οι ΟΒΑ δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό, αλλά τα Επιτελεία και η κυβέρνηση εκτιμούν πως μπορεί να δώσουν ανάσα όσο υπάρχουν ο περιορισμός στις προσλήψεις και τα κενά του προσωπικού στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Τη στόχευση σε νεαρούς άνδρες, με θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις, προδίδει και το ΦΕΚ που εκδόθηκε προκειμένου να προχωρήσουν οι προσλήψεις των ΟΒΑ. Λόγω της αδυναμίας για προσλήψεις νέου προσωπικού στις Ενοπλες Δυνάμεις τα προηγούμενα χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας έχει αυξηθεί δραματικά και αυτό προκαλεί περαιτέρω προβλήματα.

Δείτε επίσης: Ο Λίβανος παραπονιέται για τα ελληνικά πλοία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ετσι, το υπουργείο Αμυνας στα κριτήριά του χαμηλώνει το όριο ηλικίας και, ενώ σε παλαιότερους διαγωνισμούς και προσλήψεις ΟΒΑ το όριο ήταν τα 32 χρόνια, τώρα μειώνεται στα 28 χρόνια, ενώ, αν πρόκειται για υποψήφιο που επιθυμεί να καταθέσει αίτηση για
τις Ειδικές Δυνάμεις, το όριο κατεβαίνει στα 25 χρόνια. Για την επιλογή ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης στις Ειδικές Δυνάμεις θα προτιμηθούν αρχικά όσοι εκπληρώνουν ή
εκπλήρωσαν τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση στις Ειδικές Δυνάμεις έναντι όσων την εκπληρώνουν ή την εκπλήρωσαν σε άλλον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάµεων.

Στην περίπτωση κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι που εκπληρώνουν ή εκπλήρωσαν τη θητεία τους στις Ειδικές Δυνάμεις είναι λιγότεροι από τις προκηρυχθείσες θέσεις, τότε θα γίνει επιλογή και από άλλα Οπλα ή Σώματα. Στην περίπτωση των θέσεων για τις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών θα προτιμηθούν υποψήφιοι που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους στα ΟΥΚ.

Η σύμβαση την οποία θα υπογράψουν οι επιτυχόντες Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, έχουν τα προσόντα και περάσουν επιτυχώς τις
αθλητικές δοκιμασίες) θα είναι τριετούς διάρκειας. Δύναται ωστόσο να ανανεώσουν τη σύμβασή τους για ακόμη τρία χρόνια, εφόσον δεν έχουν απολυθεί για οποιαδήποτε αιτία. Δικαίωμα αίτησης έχουν και οι υπηρετούντες στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Για την παράταση της ανακατάταξης ή επανακατάταξής τους οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν στη μονάδα όπου υπηρετούν τουλάχιστον δύο μήνες πριν από τη συμπλήρωση της αναληφθείσας υποχρέωσης αίτηση-υπεύθυνη δήλωση µε την οποία δηλώνουν το χρονικό διάστημα, σε έτη, της παράτασης. Οσο υπηρετούν ως ΟΒΑ θα έχουν ασφάλιση και οι απολαβές τους θα είναι ανάλογες του επαγγελματία οπλίτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This