Ο ορισμός της πρόκλησης με νέο χάρτη που παρουσιάζει την Τουρκία κυρίαρχο της Μεσογείου

Must Read

Γράφαμε εχθές να μην τολμήσει η κυβέρνηση ούτε καν να διανοηθεί υποχώρηση από την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Και τελειώναμε το άρθρο με την προτροπή η κυβέρνηση να τολμήσει και να ανακηρύξει ΑΟΖ άμεσα γιατί αυτό είναι το μόνο που μας κατοχυρώνει.

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες και το Τουρκικό υπουργείο εξωτερικών έδωσε στην δημοσιότητα τους χάρτες με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Μεσόγειο βάσει της Τουρκολυβικής συμφωνίας.

Σήμερα η Τουρκία προχώρησε σε μια ακόμα κίνηση με σημασία. Στο πρακτορείο Anadolu δηλαδή την επίσημη φωνή του καθεστώτος Ερντογάν δημοσιεύεται άρθρο του Μεχμέτ Καντζί μαζί με τους γνωστούς χάρτες στους οποίου η υφαλοκρυπίδα της Κρήτης και της Κύρπου έχουν εξαφανιστεί.

Τι λέει στο κείμενο του ο Τούρκος αρθρογράφος και γιατί είναι σημαντικό για εμάς; Ο Μέχμέτ Καντζί επίσημη φωνή του καθεστώτος Ερντογάν αφού κάνει λόγο για παράνομες διεκδικήσεις Ελλάδας και Κύπρου και νόμιμες  Τουρκικές και αφού προαναγγέλει τις επόμενες Τουρκικές κινήσεις βάσει της συνθήκης με την Λιβύη και  προχωράει ακόμα παραπέρα αναλύοντας το γεωστρατηγικό όραμα της Τουρκίας για κυριαρχία στην Μεσόγειο πράγμα που πρακτικά σημαίνει κυριαρχία σε τρεις Ηπείρους.

Γράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος:«Αρνούμενη να πάρει μαθήματα από την πρόσφατη ιστορία, και βασιζόμενη στη ρητορική υποστήριξη των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ελλάδας, η ελληνοκυπριακή διοίκηση ρίχνει “λάδι” στη φωτιά της αστάθειας -μια φωτιά που μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη τη Μεσόγειο- λόγω των φιλοδοξιών της, που ξεπερνούν τις στρατιωτικές και, κυρίως, οικονομικές της δυνατότητες…

Από την ημέρα που θα τεθεί σε ισχύ το Μνημόνιο ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη, θα υπάρχει η νομική βάση για εγκατάσταση τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο τρίγωνο Αλ Χομς, Ζλιτάν, Μισράτα, με τις χερσαίες δυνάμεις και το ναυτικό να ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνατότητες της GNA (σ.σ. Εθνική Κυβέρνηση της Λιβύης) απέναντι στις δυνάμεις του Στρατηγού Χαφτάρ, που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, τη Γαλλία και τη Ρωσία.»

Και συνεχίζει:« Η Τουρκία, έχοντας πάρει τα μαθήματά της από λάθη που έγιναν προ 100 ετών, σήμερα χτίζει μια δυναμική γραμμή άμυνας από τη Μεσόγειο έως τον Ινδικό Ωκεανό και από τη Λιβύη στη Σομαλία, στέλνοντας τα UAV και τα οπλισμένα drones, καθώς και τα πολεμικά της πλοία, που πλέον όλα κατασκευάζονται από την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Σε αυτό το μονοπάτι, το οποίο η Τουρκία βαδίζει με το μότο “δεν υπάρχει μια γραμμή άμυνας, αλλά μια ολόκληρη περιοχή που πρέπει να προστατευθεί”, αυτή η “περιοχή” πλέον είναι όλες οι θάλασσες του κόσμου».

Παραθέσαμε το κείμενο ολόκληρο και αυτούσιο γιατί είναι σημαντικό για να καταλάβουμε που το πάει η Τουρκία. Η Τουρκία του Ερντογάν μιλάει ανοιχτά για παγκόσμια κυριαρχία. Και δεν είναι η πρώτη φορά που Τούρκος αρθρογράφος κάνει τέτοιες αναφορές. Πολλές φορές στα Τουρκικά μέσα έχουν δεν το φως της δημοσιότητας ανάλογα μεγαλοιδεατικά κείμενα.

Δείτε επίσης:Ανακηρύξτε ΑΟΖ τώρα – Kαμία εθνική υποχώρηση

Δεν θα αναλύσουμε αν είναι βάσιμα αυτά τα οράματα. Αν όντως εδράζονται στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας και του λαού της θα φανεί στην στην πορεία. Το βέβαιο είναι ότι η Τουρκία με τον Ερντογάν γνωρίζει μια άνευ προηγουμένου ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Δημογρφικά,οικονομικά, στρατιωτικά. Και αυτό ενώ λίγα χρόνια πριν αναλάβει ο Ερντογάν η χώρα βρισκόταν υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ και στην Κωνσταντινούπολη μαίνονταν καθημερινά συγκρούσεις.

Ο Ερντογάν λοιπόν έχει κάτι που δεν το έχουν οι Έλληνες πολιτικοί. Έχει όραμα για την χώρα του. Εμείς βαδίζουμε μόνοι και γυμνοί από οράματα. Και επειδή ο άνθρωπος δεν ζει χωρίς οράματα προσπαθήσαμε να μετατρέψουμε σε όραμα την συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Αλλά αυτά τα οράματα αποδείχτηκαν κίβδηλα.

Δεν λέμε πως είναι κακό πράγμα που είμαστε στην ΕΕ. Αυτό που λέμε είναι ότι δεν αρκεί. Και δεν αρκεί γιατί πιστέψαμε ότι μπορούμε να είμαστε ασφαλείς κρυμμένοι  πίσω από τα μισόλογα υποστήριξης των Ευρωπαίων ηγετών. Προδώσουμε όλα εκείνα που μπορούσαν να μας κρατούν σε εγρήγορση και τα αλλάξαμε για χάρη του μοντερνισμού. Εμείς γίναμε Ευρωπαίοι αλλά οι Τούρκοι παρέμειναν Τούρκοι. 

Και τώρα έχει έρθει η ώρα της αλήθειας. Και πολύ  φοβόμαστε ότι την κρίσιμη ώρα τα λόγια στήριξης των Ευρωπαίων δεν θα έχουν καμία αξία. Επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά η κυβέρνηση πρέπει να ανακηρύξει ΑΟΖ άμεσα!  Να κατοχυρώσουμε τώρα ότι θεωρούμε πως μας ανήκει. Αν αργήσουμε και άλλο μετά δεν θα μπορούμε να το στηρίξουμε νομικά βάσει του διεθνούς δικαίου.

Αλλά δεν φτάνει αυτό. Η Ελλάς χρειάζεται όραμα. Μια νέα μεγάλη ιδέα. Αυτό που κινητοποιεί τους ανθρώπους και τα έθνη είναι τα οράματα. Αν δεν έχεις όραμα είσαι πεθαμένος κι ας μην το ξέρεις. Κι εμείς βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση τώρα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This