Ανακηρύξτε ΑΟΖ τώρα – Kαμία εθνική υποχώρηση

Must Read

To newsbreak.gr έχει θέση και άποψη και θέλει να είναι ξεκάθαρο με τους αναγνώστες του στα σοβαρά ζητήματα των εθνικών θεμάτων. Σε προηγούμενο άρθρο μας-παρέμβαση καλούσαμε την κυβέρνηση να προχωρήσει ΤΩΡΑ στην ανακήρυξη ΑΟΖ.

Γράφαμε τότε ότι καλός είναι ο διπλωματικός μαραθώνιος καλές και οι -έστω στα λόγια δηλώσεις στήριξης από τους εταίρους μας- αλλά το σημαντικότερο όπλο μας είναι να ανακηρύξουμε ΑΟΖ. Μόνο έτσι κατοχυρώνουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Μην ανακηρύσσοντας ΑΟΖ είναι  σαν να έχεις ένα χωράφι και να μην το δηλώνεις στο κτηματολόγιο.

Από τότε πέρασαν περίπου δυο εβδομάδες στις οποίες ο διπλωματικός πυρετός της κυβέρνησης απέφερε την υπογραφή του αγωγού Eastmed, την επικείμενη επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου του υπουργείου εξωτερικών στην Ρώμη για διευθέτηση των λεπτομερειών χάραξης θαλασσίων συνόρων με την Ιταλία, την ντε φάκτο αναγνώριση του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ αντιπάλου του Σαράτζ στην Λιβύη, καθώς και την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη Τράμπ στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Ευρωπαϊκό μέτωπο κατά της Τουρκίας μόνο στα λόγια! Τολμήστε τώρα και ανακηρύξτε ΑΟΖ!

Όλα αυτά βεβαίως είναι πολύ καλά. Αλλά δεν μας λύνουν το πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι ότι η Τουρκία επιμένει για σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στο χώρο νότια και ανατολικά της Κρήτης. Σε αυτό δηλαδή το κομμάτι που διεκδικεί βάσει της συμφωνίας της με την Λιβύη.

Και ο Ερντογάν ότι λέει το εννοεί και το κάνει. Το έχει άλλωστε αποδείξει και στο παρελθόν. Και τώρα είναι αρκετά στριμωγμένος και δεν μπορεί να κάνει πίσω. Ερωτούμε λοιπόν: τι θα κάνει η Ελλάς; Ο κόσμος δεν γνωρίζει πως αν δεν ανακηρύξουμε ΑΟΖ  τότε βάσει διεθνούς δικαίου δεν έχουμε δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον συγκεκριμένο χώρο.

Είναι ακριβώς όπως όταν μαλώνουν στα χωριά για παλιά χωράφια. Ο ένας έχει χαρτιά ο άλλος δεν έχει. Λέει πως του το άφησε ο παππούς του αλλά τα χαρτιά που είναι; Έτσι είναι και αυτή η περίπτωση. Μόνο η ανακήρυξη ΑΟΖ μας κατοχυρώνει έναντι της διεθνούς κοινότητας.

Γιατί λοιπόν δεν το τολμάει η κυβέρνηση; Πληρώνουμε τώρα την φοβικότητα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Φοβούμενη η Ελλάς το casus beli της Τουρκίας δεν προχωρούσε. Έτσι ήρθαν οι ντροπιαστικές υποχωρήσεις των Ιμίων και οι αναγνωρίσεις Τουρκικών διεκδικήσεων στην Μαδρίτη και το Ελσίνκι. Η δική μας ατολμία αποθράσυνε την Τουρκία και εξέθρεψε στο εσωτερικό της χώρας εκείνες τις φωνές που μιλούν για σύνεση και εννοούν την προσφυγή στην Χάγη που στην πράξη σημαίνει απεμπόλιση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων-ξεπούλημα.

Tι είπε ο Δένδιας στο Bloomberg

Για να δείτε που το πάνε διαβάστε και τις δηλώσεις Δένδια στο Bloomberg:«Πρέπει να βοηθήσουμε τις κοινωνίες μας να δημιουργήσουν ανάπτυξη, να δημιουργήσουν ευημερία, να δημιουργήσουν σταθερότητα στην περιοχή και επίσης στο τέλος της ημέρας να γίνουν φίλοι και πάλι…Υπάρχουν χιλιάδες συνέργειες από τον τουρισμό έως την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων»

Και απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο της προσφυγής στην Χάγη ο υπουργός είπε:«Ο κ. Μητσοτάκης τοποθετήθηκε. Δεν είμαστε κατά της επίλυσης της διαφοράς μέσω δικαστικής οδού. Αλλά θα πρέπει να υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο για να γίνει αυτό. Αλλά αυτό δεν υπάρχει τώρα. Θα θέλαμε να δούμε την Τουρκία να μπει σε μια διάθεση συνεννόησης. Αλλά δεν συζητάμε με την Τουρκία τους λεονταρισμούς. Αλλά είμαστε ανοιχτοί σε όποια πρόταση οδηγεί στη συνεργασία μεταξύ των λαών μας».

Καταλαβαίνεται λοιπόν που το πάνε; Πρώτα ο Ντόκος, ύστερα το άρθρο Σημίτη, μετά οι δηλώσεις της Ντόρας και τώρα ο ίδιος ο υπουργός. Μας προετοιμάζουν… Η ελίτ του Κολωνακίου, οι αριστεροί αλλά και δεξιοί εθνοαποδομητές, οι απόστολοι του εθνικού μας μαρασμού, η συμμαχία των προθύμων, μπορεί να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε παραχώρηση προκειμένου να συνεχίσουν να πίνουν αμέριμνοι τον καπουτσίνο τους στο ντα κάπο.

Πλανώνται όμως πλάνην οικτράν αν νομίζουν ότι ο Ελληνικός λαός συμπλέει μαζί τους. Σε οποιαδήποτε εθνική υποχώρηση θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Ας το έχουν αυτό υπόψη όλοι…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This