Ευρωπαϊκό μέτωπο κατά της Τουρκίας μόνο στα λόγια! Τολμήστε τώρα και ανακηρύξτε ΑΟΖ!

Must Read

H ανακήρυξη ΑΟΖ είναι το τελευταίο αλλά και το πιο αποδοτικό μέτρο-απάντηση της ελληνικής πλευράς στις τουρκικές παράνομες ενέργειες.

Αυτό ακριβώς καλεί η εφημερίδα «Εστία», με πρόσφατο δημοσίευμά της, την κυβέρνηση να πράξει. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα εξετάζεται σοβαρά πλέον από την κυβέρνηση, καθώς οι Τούρκοι φαίνεται να μην σταματούν τις προκλητικές ενέργειες παρά την σύσσωμη-αλλά στα λόγια μόνο και όχι στην πράξη-αποδοκιμασία αυτών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι κάτι που στο υπουργείο εξωτερικών το γνωρίζουν καλά. Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα από αυτή της ισχύος. Ακόμα και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε λάβει τελικά την πολυθρύλητη απόφαση για οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία είναι και πάλι πολύ αμφίβολο αν αυτό θα άλλαζε κάτι επί της ουσίας. Η αλήθεια είναι ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα η Τουρκία δεν έχει άλλη λύση από το να προχωρήσει στο εγχείρημα για έρευνες νοτίως και ανατολικά της Κρήτης.

Και τότε εμείς πως θα απαντήσουμε; Πριν φτάσουμε εκεί είναι καλό να κάνουμε την μοναδική κίνηση που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Να ανακηρύξουμε ΑΟΖ. Το ερώτημα είναι γιατί τόσα χρόνια καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει στην ανακήρυξη ΑΟΖ; Γιατί έπρεπε να μας αιφνιδιάσουν οι Τούρκοι και εμείς τώρα να τρέχουμε και να μην φτάνουμε;

Η Τουρκία αποσκοπεί στην κατοχύρωση μέσω της χρησικτησίας. Η χρησικτησία ισχύσει στην πράξη στο διεθνές δίκαιο όσο και στο αστικό. Αυτό που έπρεπε να είχαμε κάνει εμείς τόσα χρόνια το κάνει η Τουρκία τώρα. Πρακτικά η ανακήρυξη ΑΟΖ ισοδυναμεί με την δήλωση χωραφιού στο κτηματολόγιο. Δεν το δηλώνεις; Το χάνεις. Το δηλώνει ο γείτονας; Το κερδίζει αυτός.

Ο πρώην υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ΚΟΝΤΡΑ επανέλαβε αυτά που κατά καιρούς έχει πει. Πως ήταν δηλαδή έτοιμος να προχωρήσει στην ανακήρυξη ΑΟΖ και ενώ είχε λάβει το πράσινο φως από τον Τσίπρα, την επόμενη ημέρα παύθηκε.

Το βέβαιο είναι ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις επέδειξαν διαχρονική δειλία στο συγκεκριμένο θέμα με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα σημερινά. Τόσα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις άκουγαν τους αποστόλους του μαρασμού που εμφανίζονταν με προσωπείο λογικής και σύνεσης, συμβουλεύοντας να τα βρούμε πράγμα που πρακτικά μεταφράζεται στο να δώσουμε.

Τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Καλούμε την κυβέρνηση να τολμήσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This