Πάιατ: «Ασφαλώς και θα εμπλακούν οι ΗΠΑ. Επιθυμούμε αποκλιμάκωση των εντάσεων Ελλάδας και Τουρκίας»

Must Read

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, έστειλε σαφές όσο και ισχυρό μήνυμα, πως η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών πρέπει να επιλυθεί με διάλογο μεταξύ των κρατών που επηρεάζονται, όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο.

Παράλληλα, σημείωσε πως, κατά τις επαφές του στην Ουάσιγκτον, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πολύ αποτελεσματικός στην παρουσίαση των ελληνικών θέσεων, ενώ επανέλαβε πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί πως το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης είναι ασαφές.

Ο κ. Πράιατ διαμήνυσε πως τα νησιά, συμπεριλαμβανομένου των μεγάλων νησιών όπως η Κρήτη, έχουν ακριβώς τα ίδια θαλάσσια δικαιώματα με τις ηπειρωτικές περιοχές, καθιστώντας σαφές πως οι ΗΠΑ θέλουν η Ανατολική Μεσόγειος να είναι μια ζώνη συνεργασίας και σταθερότητας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Τζέφρι Πάιατ απάντησε πως «ασφαλώς και θα εμπλακούν οι ΗΠΑ, ασφαλώς θέλουμε να δούμε μια αποκλιμάκωση των εντάσεων Ελλάδας και Τουρκίας».

Διαβάστε επίσης: Ψυχρολουσία για την Αθήνα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Βρείτε τα μόνοι σας με την Άγκυρα»

Στην κατεύθυνση αυτή, πρεσβευτής τόνισε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται γι’ αυτά τα ζητήματα και επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός, κατά τις επαφές του στην Ουάσιγκτον έκανε εξαιρετική δουλειά στην παρουσίαση της ελληνικής θέσης, με έναν ξεκάθαρο τρόπο, γνωστοποιώντας στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, τον αντιπρόεδρο, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και στον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας πού είναι οι κόκκινες γραμμές για την Ελλάδα και πού η Ελλάδα ζητά την αμερικανική βοήθεια και εμπλοκή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This