Παρασκευή 18/6/2021

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως η Ρωσία θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Σίγμα» η Ρωσία είναι έτοιμη να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, με αντάλλαγμα την συνεργασία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού», που πρόσκειται στους Κεμαλικούς, o Τούρκος πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, Ουνάλ Αταμπάι, είπε ότι «για αρθούν τα εμπόδια στη Συρία και να υπάρξει συνεργασία στην Μεσόγειο, η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει τη λεγόμενη ΤΔΒΚ. Αντίστοιχα ενδέχεται αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία». Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο αξιωματούχο η Τουρκία ενδέχεται να παραχωρήσει στη Ρωσία στρατιωτική βάση στα Κατεχόμενα, καθώς και βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Καρπασία, προκειμένου η Μόσχα να την χρησιμοποιήσει για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

Επιπλέον, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, ο σύμβουλος του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), Ερντογάν Τοπράκ, είπε ότι θεωρεί πολύ πιθανό η Ρωσία να ζητήσει βάση στην Τουρκία για να ελέγχει την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου. Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει και στο παρελθόν ζητήσει βάση  στην Τουρκία και το 1944 και  επί Στάλιν το 1945, ωστόσο το αίτημα είχε απορριφθεί από την Άγκυρα.

Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα πρόκειται για ολοκληρωτική πλέον ταύτιση Ρωσίας και Τουρκίας. Επίσης κάποτε θα πρέπει να τελειώσει το παραμύθι με τους Κεμαλικμούς που το πολιτικό κατεστημένο της χώρας υποστηρίζει ότι είναι δημοκρατικότεροι και άρα πιο συνεννοήσιμοι από τον σουλτάνο.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο και μάλλον πρόκειται για σανό σαν κι αυτό απλόχερα μας ταϊζει το πολιτικό σύστημα δεκαετίες τώρα. Οι Κεμαλικοί συναγωνίζονται τον Ερντογάν σε παραληρηματικές διεκδικήσεις. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που Κεμαλικοί της αντιπολίτευσης έχουν εγκαλέσει τον Ερντογάν για ενδοτικότητα εγκαλώντας τον γιατί δεν καταλαμβάνει τα νησιά του Αιγαίου. Κεμαλικοί εξάλλου της αντιπολίτευσης, έχουν κυκλοφορήσει και χάρτες με τους οποίους ισχυρίζονται ότι τους ανήκουν τα 3/4 της Κρήτης!

Δείτε επίσης: Aποδοκιμάστηκε και στην Σάμο ο Μηταράκης! Aναβρασμός στα νησιά με το μεταναστευτικό (video)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ