Κυριακή 13/6/2021

Αρχηγός ΓΕΣ: «Οδοδείκτης όλων των προσπαθειών η αγάπη προς την πατρίδα»

Με μηνύματα που στόχευαν… τα εξ Ανατολών, αν και όχι τόσο ηχηρά όπως αυτό που έστειλε ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώροςπροετοιμαζόμαστε για πόλεμο»), πραγματοποιήθηκε χθες στη Σχολή Ευελπίδων, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της ηγεσίας του Στρατού Ξηράς.

Ο αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς παρέδωσε στον νέο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, ο οποίος κατά την ομιλία του προέτρεψε το στρατιωτικό προσωπικό να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας του Στρατού, καθώς και την παγίωση της άμυνας και της ασφάλειας.

Δείτε επίσης: Σκληρή απάντηση ελληνικού ΥΠΕΞ: Υποκριτές οι Τούρκοι που κάνουν λόγο για διεθνές δίκαιο!

«Οδοδείκτης όλων των προσπαθειών σας πρέπει να είναι οι στρατιωτικές αρετές, το ήθος και η αγάπη προς την πατρίδα» είπε ο κ. Λαλούσης και διαβεβαίωσε τους Έλληνες πολίτες για την αποφασιστικότητα και τις δυνατότητες του Ελληνικού Στρατού, καθώς και την ετοιμότητά του να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα, την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας καθώς και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. «Μοναδικός στόχος αποτελεί πάντα η νίκη στη μάχη της αποτροπής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόμοιο ήταν και το μήνυμα του κ. Καμπά, ο οποίος άφησε και μια αιχμή για το ένα έτος μόνο που έμεινε στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αξία της χερσαίας συνιστώσας της στρατιωτικής ισχύος, η οποία, όπως ανέφερε, μαζί με τους άλλους συντελεστές της, διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ