Πλωτά φράγματα στήνει η κυβέρνηση «απέναντι» στο μεταναστευτικό τσουνάμι

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Με πλωτά φράγματα ετοιμάζεται η κυβέρνηση να ανασχέσει το μεταναστευτικό κύμα το οποίο αναμένεται να εξελιχθεί σε τσουνάμι από την άνοιξη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το -Υπ’Αριθμ.02/20 και ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2020-έγγραφο της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκηρύσσεται διαγωνισμός αγοράς μηχανημάτων εξοπλισμού και προμήθειας πλωτού φράγματος, με τεχνικά χαρακτηριστικά όπως αυτών για αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης περιοχής θαλασσίου χώρου, για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων Στρατού Ξηράς, όσον αφορά την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Ο προϋπολογισμός του έργου θα ανέρχεται στα 500.000 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί με ανάθεση κατόπιν διαγωνισμού. Στο έγγραφο σημειώνεται ότι αντικείμενο της σύμβασης θα είναι, η προμήθεια 2.700 μέτρων πλωτού προστατευτικού συστήματος, «μη στρατιωτικών προδιαγραφών, συγκεκριμένων χαρακτηριστικών για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων ΣΞ, στο πλαίσιο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης μεταναστευτικής/ προσφυγικής ροής».

Αυτά τα πλωτά συστήματα θα πρέπει να φωτοσημαίνονται, σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας Φάρων η οποία ορίζει την απαιτούμενη απόσταση φράγματος /φωτοσήμανσης και να καλύπτουν τις προδιαγραφές φωτοσήμανσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Συστήματος, δηλαδή, φανός φωτοσήμανσης πάνω από 1,5μ ύψος, κίτρινου χρώματος, με 30-40 αναλαμπές ανά λεπτό.

Αυτή είναι λοιπόν η φαεινή ιδέα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ένα πλωτό τείχος σαν και αυτά που χρησιμοποιούνται για να ανακόψουν τις πετρελαιοκηλίδες. Ένα τέτοιο είχε τοποθετηθεί στον Σαρωνικό μετά την διαρροή πετρελαίου από πλοίο τον Σεπτέμβριο του 2017. Σαν ιδέα καταρχάς δεν είναι κακή. Θα μπορούσε να λειτουργήσει υποβοηθητικά στην αποτροπή των ροών. Θα λειτουργήσει όμως; Αυτό είναι κάτι που μένει να το δούμε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This