Γιγαντώνεται η εκπαιδευτική δραστηριότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη η εκπαιδευτική δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, που σκορπούν φωτιά και ατσάλι. Το υποβρύχιο «Κατσώνης» του Πολεμικού Ναυτικού προχώρησε σε βολή τορπίλης, στέλνοντας μήνυμα ανωτερότητας στην απέναντι όχθη του Αιγαίου, ενώ τα ελικόπτερα αναγνώρισης OH-58 Kiowa Worrior εκτέλεσαν πρώτη φορά βολές πυραύλων στο χιονισμένο πεδίο βολής του Λιτοχώρου.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΝ αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη και τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη, επιβιβάστηκε στο υποβρύχιο «Κατσώνης» και παρακολούθησε εκπαιδευτική βολή τορπίλης. Η βολή εκτελέστηκε με επιτυχία κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της προγραμματισμένης εθνικής τεχνικής άσκησης «Περισκόπιο». Σημειώνεται πως τα υποβρύχια κλάσης «Παπανικολής» είναι τα πλέον σύγχρονα συμβατικά υποβρύχια και χάρη σε αυτά το Πολεμικό Ναυτικό έχει σοβαρό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας στο πεδίο μάχης κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Την ίδια στιγμή, σε ένα άλλο πεδίο βολής, όχι θαλάσσιο αλλά ορεινό, τα προσφάτως αποκτηθέντα από τον αμερικανικό στρατό μεταχειρισμένα ελικόπτερα OH-58 Kiowa Warrior εκτέλεσαν πρώτη φορά βολές, κάτι που επιβεβαιώνει την οργανωμένη προσπάθεια που έχουν καταβάλει τα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού ώστε τα ελικόπτερα να αναλάβουν τις επιχειρησιακές αποστολές τους το συντομότερο δυνατόν.

Οι βολές πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Α/ΓΕΣ αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο οποίος, μιλώντας στα στελέχη, τα συνεχάρη, τονίζοντας ότι η χρησιμοποίηση του οπλικού αυτού συστήματος αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, καθώς αποτελεί βασικό πολλαπλασιαστή ισχύος. Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των βολών, το υψηλό ηθικό που διακατέχει όλο το προσωπικό και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, σεβόμενοι πάντα τους κανόνες ασφαλείας πτήσεων και εδάφους.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται και σε άλλο πεδίο, με τις Ειδικές Δυνάμεις να συμμετέχουν μαζί με Αμερικανούς και Γάλλους στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020». Για τον σκοπό μάλιστα αυτόν το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude» αναμένεται να πλεύσει σήμερα στο λιμάνι του Βόλου. Η άσκηση πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 8 Φεβρουαρίου και σε αυτήν συμμετέχουν και αεροπορικές δυνάμεις. «Σιγά σιγά όλο και περισσότερα αεροπλάνα θα είναι διαθέσιμα στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Πετάνε πολλά, αλλά θέλουμε ακόμη περισσότερα, με τα όπλα τους να σκεπάζουν το Αιγαίο» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφορικά με τη συμφωνία υποστήριξης των Mirage.

Δείτε επίσης: Τουρκικό ερευνητικό σκάφος εισέβαλε στα χωρικά μας ύδατα – Παρακολουθείται από ελληνική φρεγάτα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This