Άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»: Ο ελληνικός στρατός έδειξε τα… δόντια του (video)

Must Read

Εντυπωσιακές εικόνες και ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία από τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020», την οποία πραγματοποιούν κομάντος από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Η άσκηση ξεκίνησε με εκπαίδευση περίπου 1.000 πεζοναυτών στη Μαγνησία και στο πεδίο βολής στα Γλαφυρά, ενώ ολοκληρώνεται με το σενάριο ανακατάληψης τμήματος νησιού, στη Σκύρο. Ένα από τα σημεία που ξεχώρισαν στη φετινή «Μέγας Αλέξανδρος» ήταν η συμμετοχή του γαλλικού ελικοπτεροφόρου αμφίβιων επιχειρήσεων «Dixmude», κλάσης Mistral, το οποίο πλέει εδώ και αρκετές ημέρες στις ελληνικές θάλασσες, σε μια ένδειξη γαλλικής στήριξης στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Η «Μέγας Αλέξανδρος» περιελάμβανε επίσης ποικίλους τύπους βολών, εκπαίδευση σε πεδία επιχειρήσεων, άλματα αλεξιπτωτιστών, περιπολίες και αμφίβιες αποστολές.

Δείτε επίσης: Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι με NAVTEX και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Στο μεταξύ, την Πέμπτη ολοκληρώθηκε στο Μυρτώο Πέλαγος μια άλλη άσκηση, σε επίπεδο ναυτικών δυνάμεων, μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στη διατήρηση και την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Η σκυτάλη περνά τις επόμενες ημέρες στους επιτελείς της άσκησης «Χρυσόμαλλο Δέρας 2020». Μιας άσκησης που διοργανώνει ο Στρατός Ξηράς και αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή δυνάμεων από τις ΗΠΑ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τα Σκόπια.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This