Ο Κυριάκος μίλησε για πράσινη ανάπτυξη στην 115 Πτέρυγα Μάχης και έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη, μια μονάδα που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της αναχαίτισης των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο και αντί να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας στην Τουρκία, τη στιγμή που απειλεί με γεωτρήσεις νότια του νησιού, μίλησε για την κλιματική αλλαγή, την «πράσινη» αυτονομία της μονάδας και θύμισε ότι υπηρέτησε και αυτός πριν από 30 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης και αρκέστηκε να εκφράσει τα «συγχαρητήριά του σε όλους τους χειριστές, στο τεχνικό προσωπικό, σε όσες και όσους κρατάνε τα αεροπλάνα μας ετοιμοπόλεμα για να προασπίσουν, μέρα και νύχτα, την εδαφική μας ακεραιότητα». Αυτή ήταν η αναφορά του στα εθνικά.

Δείτε επίσης: Η Γαλλία ενισχύει την Κύπρο με πυραύλους

Μετά αναφέρθηκε στη δική του στρατιωτική θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, και στην αναβάθμιση των μαχητικών F-16. «Πριν από 27 χρόνια είχα υπηρετήσει και εγώ τη θητεία μου, στην 346 Μοίρα, στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στην Αγχίαλο» είπε και συνέχισε: «Τα πρώτα F-16 Block 30 τότε τα είχαμε παραλάβει. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Εχουμε τώρα σε αυτήν την Πτέρυγα Μάχης τα πιο σύγχρονα F-16 τα οποία διαθέτει η Πολεμική μας Αεροπορία. Και μάλιστα, καθώς εντός των επόμενων ετών θα ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα αναβάθμισης 82 F-16, τα αεροσκάφη μας, αναβαθμισμένα πια στον τύπο Viper, θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη επιχειρησιακή επάρκεια».

Το κλείσιμο της ομιλίας του, ωστόσο, άφησε… άφωνους τους πιλότους. Μίλησε για το σχέδιο που εφαρμόζεται στη μονάδα για να καταστεί ενεργειακά αυτόνομη. «Σήμερα δεν είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για αεροσκάφη, για βλήματα και για βόμβες. Είμαστε εδώ γιατί η 115 Πτέρυγα Μάχης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας πρωτοποριακής προσπάθειας να μειώσουμε σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This