Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης: Η Τουρκία μιλά για συμφωνία με την Ελλάδα, που τηρεί σιγή ιχθύος…

Must Read

Σοβαρά ερωτήματα και απορίες προκαλεί ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, βάσει της οποίας υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Δεν δίνεται, ωστόσο, καμία πληροφορία για το τι περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία, αν βεβαίως υπάρχει και δεν αποτελεί και αυτή η ανακοίνωση μέρος της τουρκικής προπαγάνδας. Αρκείται μόνο το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να σημειώσει πως μετά τις συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών στην Αθήνα (την περασμένη Πέμπτη) εξασφαλίστηκε συμφωνία σχετικά με το σχέδιο δράσης των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης 2020.

Ωστόσο, η συνέχεια της τουρκικής ανακοίνωσης είναι ακόμη πιο ανησυχητική. «Τα μέρη αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις σχετικά με τη βελτίωση της ασφάλειας και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στις θαλάσσιες και εναέριες δραστηριότητες».

Τι εννοούν οι Τούρκοι; Είναι βέβαιο πως από την πλευρά τους τέθηκαν σχεδόν όλες οι αξιώσεις που εγείρει η Άγκυρα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Μπήκε η ελληνική πλευρά στη διαδικασία διαλόγου; Οι πληροφορίες λένε πως όχι και η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα, εν όψει των επόμενων συνομιλιών στην Άγκυρα. Επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πάντως, δεν υπάρχει.

Στο μεταξύ, η Τουρκία συνεχίζει το μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο. Χθες, το κοντέρ έγραψε 72 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε ολόκληρο το Αιγαίο από 10 τουρκικά μαχητικά F-16 και δύο κατασκοπευτικά CN-235. Σημειώθηκαν επίσης επτά παραβάσεις του FIR Αθηνών και τρεις αερομαχίες μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αεροσκαφών. Η τουρκική προκλητικότητα ξεκίνησε νωρίς το πρωί με μία υπερπτήση ζεύγους τουρκικών F-16 πάνω από το Αγαθονήσι.

Δείτε επίσης: Κατέθετε 8,5 ώρες ο «Μάξιμος»! Τι είπε και τι δεν… είπε

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This