Ερντογάν: «Συνδέσαμε απευθείας την Αθήνα με την Ιντλίμπ, για να… αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι την κατάσταση στη Συρία»

Must Read

«Συνδέσαμε απευθείας την Αθήνα και την Ευρώπη με την Ιντλίμπ», δήλωσε κάπως… μαφιόζικα και ως κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος του, όπου προειδοποίησε τη χώρα μας να μην βυθίζει και σκοτώνει τους μετανάστες, γιατί μια μέρα μπορεί και η ίδια να αναζητήσει το έλεος.

«Πλέον αντιλήφθηκαν (σ.σ. οι Ευρωπαίοι) την κατάσταση στη Συρία. Για όσο το συριακό καθεστώς συνεχίζει τις επιθέσεις του, τα περάσματα από το Καπικουλέ προς την Ευρώπη θα υπάρχουν», συνέχισε αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ επιβεβαίωσε ότι θεωρεί τα συριακά εδάφη, στα οποία βρίσκεται ο στρατός του, τουρκικά. «Η Τουρκία στη Συρία βρίσκεται στο σημείο το οποίο πριν από 100 χρόνια την ανάγκασαν να εγκαταλείψει»!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr, που επικαλείται ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας «cumhuriyet», ο Ερντογάν υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι ισχυρή και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο πεδίο των επιχειρήσεων, ενώ άσκησε κριτική προς το ΝΑΤΟ. «Το ΝΑΤΟ δεν κάνει αυτά που του αναλογούν. Δηλώσεις υπάρχουν, αλλά στην πράξη τίποτε. Το θέμα δεν είναι χρηματικό. Για όσο δεν παρέχει την στρατιωτική του στήριξη το ΝΑΤΟ, δεν γίνεται ασφαλής περιοχή στη Συρία. Η αιτία για την οποία μεγεθύνθηκε το θέμα εκεί είναι ότι το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη μας άφησαν μόνους στη Συρία».

Επιπλέον, ο «Σουλτάνος» ισχυρίστηκε ότι «το κλείσιμο των συνόρων της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες (άσχετα που οι περισσότεροι δεν είναι πρόσφυγες) και η βύθιση λέμβων παραβιάζει την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» ενώ τόνισε ότι η απόφαση να ανοίξει τα σύνορα είναι σύμφωνη (κατά τη δική του θεώρηση) με το Διεθνές Δίκαιο.

«Οι Έλληνες, που χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκειμένου να εμποδίσουν τους μετανάστες να εισέλθουν στο έδαφός τους, φτάνοντας μέχρι το σημείο να τους πνίγουν ή να τους σκοτώνουν με πραγματικές σφαίρες, δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι και οι ίδιοι μια ημέρα ίσως να έχουν ανάγκη το έλεος», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Και αφού έστρεψε τα βέλη του εναντίον της Ευρώπης, λέγοντας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «η προσπάθεια να επαναπροωθήσουν (σ.σ. push back) τους πρόσφυγες και η βύθιση λέμβων -στην πραγματικότητα ακόμα και να τους πυροβολούν (πράγμα που δεν συμβαίνει)- παραβιάζει την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», επισήμανε ότι «τα βήματα του φασισμού ακούγονται όλο και πιο δυνατά κάθε ημέρα που περνάει στην γηραιά ήπειρο» και ότι «μία κατάσταση σαν κι αυτή (με περαιτέρω ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών) θα είναι πραγματική καταστροφή».

Πηγή: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/erdogan-partisinin-myk-toplantisinda-kapilarin-multecilere-acilmasini-yorumladi-avrupayi-idlibe-bagladik-1724876

Δείτε επίσης: Το βρόμικο σχέδιο της Άγκυρας! Εκμεταλλεύεται τους μετανάστες και φτιάχνει καταυλισμούς-μοχλούς πίεσης στην Αδριανούπολη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This