Με φράχτη, drones, θερμικές κάμερες, ανιχνευτές κίνησης και κομάντο, η Ελλάδα φρενάρει τον «ασύμμετρο» τουρκικό πόλεμο (video)

Must Read

Οι εικόνες και τα βίντεο, στα οποία φαίνονται οι Τούρκοι να επιχειρούν με θωρακισμένα οχήματα να γκρεμίσουν με συρματόσχοινα τον φράκτη στον Έβρο, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας να ρίχνουν κατά ριπάς δακρυγόνα κατά Ελλήνων αστυνομικών και ανδρών του Στρατού, αλλά και να συγκροτούν ομάδες κρούσης μεταναστών, βάζοντας φωτιές κατά μήκος του φράκτη, έκαναν τον γύρο του κόσμου και ενεργοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση.

Κοινή πεποίθηση είναι πως η Τουρκία θα συνεχίσει τον «ασύμμετρο πόλεμο» κατά της Ελλάδας και θα κλιμακώσει τις προσπάθειές της να περάσει μετανάστες από τον Έβρο, είτε με συντονισμένες επιθέσεις να κόψει τα συρματοπλέγματα και να ρίξει τον φράκτη είτε αναζητώντας περάσματα στις πιο νότιες περιοχές από το σημείο των Καστανιών. Η φράση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και πρώην Α/ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή,  «βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια» τα συνοψίζει όλα όσον αφορά το σχέδιο της Τουρκίας.

Υπό τον κίνδυνο να υλοποιήσει η Τουρκία τις απειλές της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της («Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα…»), ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το Σαββατοκύριακο με τους αρμόδιους υπουργούς και αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου, αφενός να γίνει ανασκόπηση της κατάστασης, αφετέρου να προγραμματισθούν τα επόμενα βήματα.

Η απόφαση που ελήφθη είναι τα μέτρα φύλαξης των συνόρων, χερσαίων και θαλάσσιων, να ενισχυθούν περαιτέρω, όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διπλωματική προσπάθεια της κυβέρνησης να πιεστεί ο Ταγίπ Ερντογάν από την Ε.Ε. να σταματήσει να παίζει, παιχνίδια χρησιμοποιώντας τους μετανάστες.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, να επεκταθεί κατά 40 χιλιόμετρα ο φράκτης του Έβρου, όπως είχε αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ, με στόχο να κλείσουν όλα τα περάσματα που χρησιμοποιούν ή μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι διακινητές των μεταναστών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το μεγαλύτερο μέρος του φράκτη θα τοποθετηθεί στο νότιο μέρος του Έβρου, κυρίως στην περιοχή των Φερών και στο δέλτα του ποταμού, καθώς, λόγω και της μειωμένης στάθμης των νερών, εκτιμάται πως θα επιχειρήσουν τα επόμενα 24ωρα οι τουρκικές Αρχές να στρέψουν προς τα εκεί τους μετανάστες, για να πιέσουν την Ελλάδα.

Φράχτης θα τοποθετηθεί και σε άλλα επιλεγμένα σημεία, σε Ορμένιο, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια και Νέα Βύσσα. Υπάρχει, μάλιστα, σκέψη να επεκταθεί και η αντιαρματική τάφρος, που είχε κατασκευαστεί επί Φραγκούλη Φράγκου, ως επιπλέον μέτρο αποτροπής της εισόδου των μεταναστών.

Φυλάκια

Από εκεί και πέρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εισηγήθηκε την αύξηση του αριθμού των στρατιωτικών φυλακίων σε σημεία-περάσματα του ποταμού, όπως και την αύξηση των περιπολιών από στρατιωτικά τμήματα με τη συμμετοχή συνοριοφυλάκων και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι ομάδες, μάλιστα, του Στρατού και της Αστυνομίας θα εξοπλιστούν με επιπλέον drones, θερμικές κάμερες και συσκευές ανίχνευσης κίνησης για να προλαμβάνουν επιθέσεις μεταναστών.

Όσον αφορά την προσπάθεια καταστροφής του φράκτη από την πλευρά της Τουρκίας, έχει δοθεί εντολή ο Στρατός να ενισχύσει τα σημεία που είναι… ευπαθή και να βρίσκεται σε επιφυλακή και ετοιμότητα για την έγκαιρη αποκατάσταση ζημιών. Την ίδια στιγμή, πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων για κατάσβεση των φωτιών που βάζουν οι μετανάστες, καθοδηγούμενοι από την τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Περαιτέρω μέτρα αποφασίστηκε να ληφθούν και στα θαλάσσια σύνορα, με την επιπλέον αποστολή σκαφών του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού, εξοπλισμένων με θερμικές κάμερες και άλλα σύγχρονα συστήματα. Η παρουσία του ΠΝ καθίσταται πλέον επιτακτική, καθώς η Άγκυρα μπορεί να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, όπως φάνηκε με την προσπάθεια εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού Σώματος από την τουρκική ακτοφυλακή την περασμένη Παρασκευή.

Δείτε πως εκπαιδεύονται οι Έλληνες κομάντο και τα ΟΥΚ:

https://www.youtube.com/watch?v=fYA0FsyUqz8

Δείτε επίσης: Δύο συλλήψεις και 1.646 αποτροπές το τελευταίο 24ωρο στον Έβρο – Συγκλονιστικά βίντεο από τις απόπειρες εισβολής (video)

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This