Δευτέρα 14/6/2021

Νέους… μάχιμους μετανάστες «σπρώχνει» στον Έβρο ο Ερντογάν – «Μαϊμού» οι επιχειρήσεις απομάκρυνσής τους

Ασκήσεις παραπλάνησης της Ελλάδας και της διεθνούς κοινότητας κάνει ο Ερντογάν με τους χιλιάδες μετανάστες που έχει συγκεντρώσει στον Έβρο, προτρέποντάς τους να περάσουν τα σύνορα και στήνοντας, με τη βοήθεια των αστυνομικών δυνάμεων της Τουρκίας, πολιορκητικό κριό.

Εκεί που είχε στήσει τα προηγούμενα 24ωρα μία επιχείρηση δήθεν απομάκρυνσης των μεταναστών, με τα τουρκικά ΜΜΕ να παίζουν εικόνες-βίντεο με λεωφορεία να τους παίρνουν από τον Έβρο, την ίδια στιγμή έφερνε άλλους, πιο νέους και πιο «μάχιμους», για τον σκοπό που τους θέλει η τουρκική ηγεσία: να ασκούν πίεση στα σύνορα με την Ελλάδα, να απασχολούν πολύ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα τον κίνδυνο προβοκάτσιας ή θερμού επεισοδίου σε βάρος της χώρας μας.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί από το Φυλάκιο 1, στις Καστανιές του Έβρου, εκεί όπου έχει στηθεί το στρατηγείο αποτροπής της εισβολής των μεταναστών από την Τουρκία, έχουν εντοπίσει και καταγράψει την αύξηση των ανθρώπων που εκμεταλλεύεται ο Ερντογάν για να επιτεθεί στη χώρα μας.

Το στοιχείο αυτό αναγκάζει τις ελληνικές Αρχές να αναδιατάσσουν τις δυνάμεις περιφρούρησης των συνόρων και, βεβαίως, να βρίσκονται υπ’ ατμόν να σταματήσουν νέους μετανάστες, αποφασισμένους να χρησιμοποιήσουν ό,τι μέσο έχουν, για να περάσουν τα σύνορα με την Ελλάδα.

Ακόμη ένα ανησυχητικό στοιχείο, εξάλλου, είναι ότι από το παρατηρητήριο στις Καστανιές έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις με ασθενοφόρα να φθάνουν στο δάσος της περιοχής, εντός της Τουρκίας και στο Παζάρ Γκιουλέ, προκειμένου να παραλάβουν μετανάστες-ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από το γεγονός ότι, οι νοσηλευτές φορούσαν ειδικές στολές και μάσκες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για την προστασία από τον ιό.

Δείτε επίσης: Γεννήθηκε και δεύτερο παιδί από μητέρα θετική σε κορωνοϊό

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ