Παρασκευή 18/6/2021

Δουλέμποροι με χατζάρες επιτέθηκαν (αμυνόμενοι) σε σκάφος του Λιμενικού στην εκβολή του Έβρου!

Ένα ακόμα επεισόδιο στον «πόλεμο» μεταξύ δουλεμπόρων και Λιμενικού της Αλεξανδρούπολης, σημειώθηκε στις εκβολές του Έβρου σήμερα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, αν και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα από το Λιμενικό ή το υπουργείο Ναυτιλίας φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού Αλεξανδρούπολης που περιπολούσε στο ύψος του Δέλτα του ποταμού Έβρου, εντόπισαν φουσκωτή βάρκα να μεταφέρει πάνω από 30 λαθρομετανάστες. Όταν πλησίασαν και με βάση την πάγια τακτική έκαναν αναγνώριση και προσπάθησαν να συλλάβουν τους διακινητές ζητώντας τους να παραδοθούν, αυτοί ξαφνικά έβγαλαν ένα-δυο τεράστια σπαθιά και προσπάθησαν να επιτεθούν και να… τρυπήσουν το φουσκωτό.

Η ψυχραιμία των Λιμενικών έσωσε το σκάφος αλλά και τους ίδιους!

Με το που ξεκίνησε η εμπλοκή, οι δουλέμποροι έστριψαν και ανέπτυξαν ταχύτητα προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα καταφέρνοντας να ξεφύγουν. Το σκάφος του Λιμενικού επέστρεψε κανονικά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στο επεισόδιο δεν δόθηκε συνέχεια, αφού αποτράπηκε η προσπάθεια των δουλεμπόρων να φέρουν στον Έβρο από την θάλασσα όσους μετέφεραν όπως γινόταν συχνά πριν λίγο καιρό. Φαίνεται πως μετά το “σφράγισμα” των χερσαίων συνόρων του Έβρου, οι διακινητές επιλέγουν να φέρνουν τους λαθρομετανάστες από την θάλασσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ