Οι Τούρκοι επιχειρούν να «γκριζάρουν» το Αιγαίο με αδιανόητη προπαγάνδα

Must Read

Η τουρκική προκλητικότητα ξεπερνάει πλέον κάθε όριο. Τώρα, η Άγκυρα, διά του Τύπου που ελέγχει, εξαπέλυσε μια επικοινωνιακή προπαγάνδα ότι δήθεν η νησίδα Πλάτη, αλλά και τα παρακείμενα νησιά και βραχονησίδες, όπως η Καλόλιμνος, η Ψέριμος και βεβαίως τα Ίμια, είναι «τουρκικά». Επιχειρεί να προωθήσει τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και μαζί τις διεκδικήσεις της σε βάρος της Ελλάδας, εμφανίζοντας χάρτες με την ημισέληνο σε ελληνικά νησιά.

Ισχυρίζεται η Τουρκία πως τα νησιά αυτά δεν παραχωρήθηκαν στη χώρα μας από την Ιταλία με τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947, αλλά συνεχίζουν να είναι τμήματα της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κάτι, βεβαίως, που μόνο η ίδια φαντάζεται. Αφορμή για να υπάρξει το προκλητικό δημοσίευμα υπήρξε η πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε νησιά του συμπλέγματος της Καλύμνου και επιθεώρησε τη στρατιωτική φρουρά.

Δείτε επίσης: Νέα δήλωση-πρόκληση από τον Τούρκο υπ. Εσωτερικών: «Θα ξαναστείλουμε μετανάστες στον Έβρο» (video)!

Συγκεκριμένα, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Sozcu» κυκλοφόρησε με τον τίτλο «έκαναν εισβολή στη βραχονησίδα που έσωσε ο Ετσεβίτ» και κατηγορεί την Ελλάδα αναφέροντας ότι «κατέλαβε» στρατιωτικά τη νησίδα Πλάτη που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Καλύμνου.«Η προσπάθεια εισβολής της Αθήνας προέκυψε όταν ο Έλληνας υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε το νησί Καλόλιμνος και τη βραχονησίδα Πλάτη στις 14 Μαρτίου. Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε φωτογραφίες από την επίσκεψη στον ιστότοπό του» αναφέρει η «Sozcu», υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως το 1999, τρία χρόνια μετά την κρίση στα Ίμια, η Ελλάδα εγκατέστησε στο Πλάτη μόνιμο κάτοικο και επιχείρησε να κατασκευάσει μικρό λιμάνι, προκαλώντας την αντίδραση του τότε Τούρκου πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ.

30 παραβιάσεις του εναέριου χώρου

Πέραν της τουρκικής προπαγάνδας, που επιδιώκει πάγια την αλλαγή του status quo στο Αιγαίο, αμφισβητώντας το ιδιοκτησιακό καθεστώς ελληνικών νησιών, νησίδων και βραχονησίδων, η Άγκυρα συνέχισε και τη Δευτέρα τις προκλήσεις στον αέρα, σημειώνοντας συνολικά 30 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Στο μεταξύ, με άρθρο του στους «Financial Times» ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας καταγγέλλει την Τουρκία για «σχεδιασμένη επίθεση εναντίον της Ελλάδας και της Ευρώπης» μέσω της οργανωμένης και μαζικής μετακίνησης μεταναστών στα ανατολικά σύνορα της χώρας.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών, ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να συνεργαστούν με την Τουρκία υπό καθεστώς εξαναγκασμού, απειλής ή εκβιασμού, ενώ καλεί τη γειτονική χώρα να κατανοήσει ότι η «διπλωματία του εκβιασμού» δεν είναι αποτελεσματική. Παράλληλα, ο κ. Δένδιας ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει τα σύνορά της με αποτελεσματικότητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This