Νέα δήλωση-πρόκληση από τον Τούρκο υπ. Εσωτερικών: «Θα ξαναστείλουμε μετανάστες στον Έβρο» (video)!

Must Read

Απίστευτη πρόκληση από τον Τούρκο υπ. Εσωτερικών, που απειλεί ανοιχτά ότι οι μετανάστες θα επανέλθουν στα σύνορα.

Η Τουρκία διαλύει κάθε αμφιβολία πως υποκίνησε την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με «όχημα» τους μετανάστες και συνεχίζει να προκαλεί, αφενός απειλώντας πως θα επανέλθει δριμύτερη και «εξοπλισμένη» στις Καστανιές, αφετέρου στέλνοντας τα μαχητικά της αεροσκάφη να κάνουν επανειλημμένα υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος στον Έβρο, και μάλιστα ημέρα Σάββατο.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ομολόγησε με κυνικό τρόπο το έγκλημα που διαπράττει η χώρα του στα ελληνοτουρκικά σύνορα, λέγοντας σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV πως, όταν η πανδημία φτάσει στο τέλος της, οι μετανάστες θα επιστρέψουν στα σύνορα.

«Μεταφέραμε τους πρόσφυγες πίσω σε εννέα επαρχίες. Θα τους φιλοξενήσουμε σε κέντρα απέλασης. Περίπου 5.800 πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από εκεί», ανέφερε ο κ. Σοϊλού και πρόσθεσε: «Ήταν μια προληπτική κίνηση. Έπρεπε να το κάνουμε. Ωστόσο, κανείς ακόμη δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με αυτό. Όταν η πανδημία του κορωνοϊού τελειώσει, δεν πρόκειται να αποτρέψουμε κανέναν απ’ όσους μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Παζάρ Γκιουλέ».

Στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος. Με ανάρτησή του στο twitter επεσήμανε πως «οι χθεσινές δηλώσεις Σοϊλού απαντούν σε όσους διατηρούσαν ακόμη την παραμικρή αμφιβολία ότι τα γεγονότα στον Έβρο ήταν ένα επιθετικό σχέδιο ωμού εκβιασμού Ελλάδας και Ευρώπης με “όπλο” την εκμετάλλευση μεταναστών».

Επαγρυπνούμε, δεν εφησυχάζουμε

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σημείωσε πως η Ελλάδα δεν εφησυχάζει και συνεχίζει να επαγρυπνεί, καθότι η Τουρκία δεν προβλέπεται να σταματήσει να εκβιάζει τη χώρα μας. «H Ελλάδα απέδειξε στον Έβρο ότι με σχέδιο και ενότητα μπορεί να δρα αποτελεσματικά έναντι της εκμετάλλευσης ανθρώπινων ζωών και της χρησιμοποίησής τους ως ασύμμετρης απειλής κατά της χώρας μας και της Ε.Ε.» τόνισε ο κ. Δένδιας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταλήγοντας: «Δεν εφησυχάζουμε, αλλά επαγρυπνούμε».

Ενώ, λοιπόν, ο Σ. Σοϊλού απειλούσε να ξαναστείλει τους μετανάστες στον φράχτη των Καστανιών, η Τουρκία έστελνε μαχητικά της αεροσκάφη να κάνουν πτήσεις πάνω από το ελληνικό έδαφος του Έβρου. Συγκεκριμένα, το Σάββατο, νωρίς το βράδυ και από τις 19.21 έως τις 19.48, το ζεύγος των τουρκικών F-16 πραγματοποίησε συνολικά 5 υπερπτήσεις στον Έβρο, σε ύψος από 28.000 έως 33.000 πόδια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This