Άλλα κόλπα από Ερντογάν: Δραστηριοποιεί για τις προκλήσεις του μυστικούς και παραστρατιωτικούς!

Must Read

Η Τουρκία αλλάζει τακτική ως προς την επίτευξη του στόχου της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της αλλοίωσης του πληθυσμού, ειδικά στα νησιά, με φανατικούς ισλαμιστές, ενώ προσθέτει στις… παραδοσιακές, αλλά αναβαθμισμένες τελευταίως -όσον αφορά στην επικινδυνότητα τους- μεθόδους (παραβιάσεις, υπερπτήσεις κ.α.), νέες, με μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των μυστικών υπηρεσιών, παρακρατικών οργανώσεων και «εκτελεστών» από τα πεδία των μαχών του Ισλαμικού Κράτους.

Η αλλαγή τακτικής που εφαρμόζει η Άγκυρα, έχει να κάνει, προφανώς, με το γεγονός ότι, η μέχρι τώρα προκλήσεις της δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα και η αντίδραση της ελληνικής πλευράς, συμπεριλαμβανομένης της διεθνοποίησης του προβλήματος με τη -γείτονα και ταραξία στην περιοχή- Τουρκία, έχει καταρρίψει σε μεγάλο βαθμό τα σχέδια της.

Η όλη αυτή κατάσταση, ωστόσο, με τον Ταγίπ Ερντογάν να έχει μεγάλα εσωτερικά ζόρια, γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη για την Ελλάδα. Η Τουρκία «ξεσαλώνει» και αναζητεί πάση θυσία μία νίκη, για να πείσει τους πολίτες της πώς ο μεγαλοϊδεατισμός του Σουλτάνου παραμένει σε ισχύ.

Βεβαίως, οι ελληνικές αρχές είναι σε θέση να γνωρίζουν τα σχέδια του παράφρονα Ερντογάν, που προχωρά σταδιακά κάτι παραπάνω από ένα «θερμό επεισόδιο». Οι ανησυχίες αυτές έχουν εκφραστεί από υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης.

Το χθεσινό επεισόδιο με την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, από τις Οινούσσες στο Αγαθονήσι, από τουρκικά μαχητικά, ήταν πολύ σοβαρό. Δεν είναι όμως ούτε το πρώτο, ούτε, ως φαίνεται, το τελευταίο. Η Τουρκία εγείρει επιμόνως αξιώσεις και αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου παντοιοτρόπως.

Προ ημερών, χαρακτήρισε ελληνικά νησιά, όπως το Αγαθονήσι και την Ψέριμο «τουρκικό έδαφος» που έχει καταληφθεί από την Ελλάδα, ενώ πρόσφατα τα νοσηρά τουρκικά κεφάλια ανέσυραν και πάλι τα περί «κατάληψης» από την Ελλάδα 18 νησιών του Αιγαίου. Έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να εκδώσουν και Navtex «απαγορεύοντας» ασκήσεις στη Λήμνο γιατί, άκουσον άκουσον, παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης.

Ύποπτη δράση παραστρατιωτικών στα νησιά μας, με προκάλυμμα τους μετανάστες

Αυτό, όμως, που προσδίδει μεγαλύτερη ανησυχία, είναι η ύποπτη δράση των Τούρκων με προκάλυμμα τους μετανάστες που μεταφέρει στα ελληνικά νησιά. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται τζιχαντιστές, φανατικοί ισλαμιστές, ακόμη και Τσετσένοι μισθοφόροι, οι οποίοι καθοδηγούμενοι από την ΜΙΤ, οργανώνονται, και, κατά καιρούς, επιτίθεται σε βάρος των τοπικών κοινωνιών και των Αστυνομικών Δυνάμεων με στρατιωτικό σχέδιο.

Έτσι, βολιδοσκοπούνται από την απέναντι όχθη οι αντιδράσεις από ελληνικής πλευράς και, πιθανόν, να προετοιμάζεται ένα ακόμη πιο εξελιγμένο στρατιωτικό σχέδιο, το οποίο θα τύχει εφαρμογής με γενικευμένα επεισόδια σε ένα ελληνικό νησί και, παράλληλα, απόπειρα κατάληψης ενός άλλου νησιού του Αιγαίου από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτά είναι σενάρια τα οποία έχουν μελετήσει στο ελληνικό Πεντάγωνο και έχουν τις κατάλληλες απαντήσεις.

Θυμίζουμε το πρόσφατο δημοσίευμα του δικτύου «Nordic Monitor», που διαχειρίζεται Τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος, το οποίο παρουσίασε και απόρρητα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία η ΜΙΤ έχει διεισδύσει σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, για να κατασκοπεύσει δήθεν «Γκιουλενιστές» και, γενικώς, επικριτές της τουρκικής κυβέρνησης και του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Το σχέδιο δε μεταφοράς μεταναστών που έχουν προσβληθεί με κορωνοϊό, είναι γεγονός. Ευτυχώς, λόγω της άμεσης αντίδρασης των ελληνικών αρχών αποφεύχθη, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Μπαράζ προκλήσεων με πυρά στον Έβρο

Παράλληλα, οι Τούρκοι αναβαθμίζουν την προκλητική τους στάση και στον Έβρο, με περιστατικά τα οποία είναι επικίνδυνα και μπορούν να εξελιχθούν σε ελληνοτουρκική κρίση. Πρόκειται για τα συνεχή επεισόδια με πυροβολισμούς από Τούρκους προς το ελληνικό έδαφος, χωρίς, πάντως, να είναι σε θέση οι ελληνικές αρχές να προσδιορίσουν αν πρόκειται για πραγματικά πυρά ή για σκόπιμη πρόκληση αναμπουμπούλας, σε κάποιο σημείο για να διαρρήξουν τα ελληνικά σύνορα σε κάποιο άλλο.

Είναι προφανές πώς, μετά την αδυναμία της Τουρκίας να περάσει μετανάστες στην Ελλάδα, προκαλεί με στρατιωτικά περιστατικά, τα οποία άλλοτε είναι πυροβολισμοί (όπως το διπλό επεισόδιο της περασμένης Πέμπτης στο Τυχερό) και άλλοτε υπερπτήσεις στον Έβρο από τουρκικά μαχητικά.

«Η απόπειρα θωράκισης του Έβρου με την κατασκευή του φράκτη και στα σημεία, που ήταν θα έλεγα ”ανοχύρωτα”, δηλαδή χωρίς φράκτη και τεχνητά εμπόδια, τώρα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Περιμέναμε ότι η άλλη πλευρά θα συντηρήσει αυτή την ένταση, δεν ξέρω αν είναι ένα κεντρικά οργανωμένο σχέδιο ή μεμονωμένες συμπεριφορές ανθρώπων που έχουν εκνευριστεί κιόλας, γιατί αναγνωρίζουν ότι δεν έχει περάσει το δικό τους στον Έβρο, αλλά, σε κάθε περίπτωση, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί, να απαντούμε, να παίρνουμε τα μέτρα μας, να κρατούμε τον συναγερμό και να οχυρωνόμαστε», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, το Σάββατο, εκφράζοντας την ανησυχία της κλιμάκωσης στον Έβρο.

Με τη στρατηγική της, η Τουρκία προσπαθεί να διατηρεί πολλά μέτωπα ανοιχτά ταυτόχρονα στα σύνορα με την Ελλάδα. Δεν είναι έτσι μόνο ο Έβρος και το Αιγαίο, αλλά και η Ανατολική Μεσόγειος. Απειλεί η Άγκυρα να κάνει γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, στο πλαίσιο του παράνομου και άκυρου μνημονίου που υπέγραψαν Ερντογάν και Σάρατζ.

Ήδη έχει εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ και βρίσκεται σε εξέλιξη ένας νέος «Αττίλας» εδώ και περίπου ένα χρόνο και απειλεί πώς αυτό θα το κάνει και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Μάλιστα, η Άγκυρα έφτασε στο σημείο να ζητήσει και «τα ρέστα», κατηγορώντας Λευκωσία και Αθήνα για «μαξιμαλιστική», «ασυμβίβαστη» και «μη ρεαλιστική» στάση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This