Τούρκοι πράκτορες στα ελληνικά hot spot! Υποτίθεται ότι κατασκοπεύουν γκιουλενιστές (και… όχι μόνο)

Must Read

Απόρρητα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η ΜΙΤ, έχει διεισδύσει σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα προκειμένου να κατασκοπεύσει γκιουλενιστές και γενικώς επικριτές της τουρκικής κυβέρνησης και του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Συνάγεται δε το συμπέρασμα πως χρησιμοποιεί μετανάστες και πρόσφυγες για να φτάσει στα ίχνη ανθρώπων του ιμάμη Γκιουλέν και όχι μόνο.

Τα απόρρητα αυτά έγγραφα αποκάλυψε το δίκτυο Nordic Monitor, που διαχειρίζεται Τούρκος δημοσιογράφος, ο οποίος βρίσκεται στη Στοκχόλμη και καταζητείται από τις τουρκικές Αρχές. Αποτελούν τα διαβαθμισμένα έγγραφα μέρος αστυνομικής έκθεσης που συγκέντρωσε δεδομένα από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και, βάσει αυτής, μέλη της κοινότητας Γκιουλέν, τα οποία επικρίνουν τον Ερντογάν, αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην Ελλάδα για να αποφύγουν τα πρωτοφανή μέτρα καταστολής εναντίον τους.

Η έκθεση αυτή της τουρκικής αστυνομίας έχει ημερομηνία 29/6/2019 και αμέσως κοινοποιήθηκε ως εσωτερικό έγγραφο σε άλλους κλάδους της κυβέρνησης, μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Διαχείρισης Πληροφοριών.

Όπως σημειώνει το δίκτυο Nordic Monitor, «αν και οι απόρρητες δραστηριότητες της ΜΙΤ στην Ελλάδα είναι γνωστές, είναι ένα σπάνιο αποδεικτικό στοιχείο που επιβεβαιώνει τέτοιες επιχειρήσεις σε ξένο έδαφος». Τα έγγραφα αποκαλύπτουν την παρακολούθηση προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, προκειμένου να εντοπίσει η ΜΙΤ ονόματα και σχέδια αυτών που βρίσκονται στο εξωτερικό διωγμένοι από το καθεστώς Ερντογάν.

Συνδέεται με τον Γκιουλέν

Το πώς εισχώρησε και δρούσε η ΜΙΤ στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα προκύπτει από ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρεται στην απόρρητη έκθεση και έχει να κάνει με μία γυναίκα ονόματι Hilal Bilim, η οποία καταζητείται με κατηγορίες που συνδέονται με τον Γκιουλέν.

«Είναι μία από αυτές που εγκατέλειψαν την Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7/2016. (…) Ως αποτέλεσμα της εργασίας πληροφοριών εντοπίστηκε πως πρόκειται για μία εκ των γκιουλενιστών που έμεινε σε κέντρο προσφύγων στην Ελλάδα» αναφέρεται και υπογραμμίζεται πως ορισμένα μέλη και συμπαθούντες του κινήματος Γκιουλέν είχαν περάσει παράνομα στη Ελλάδα και μερικά από αυτά παρέμειναν υποβάλλοντας αίτηση ασύλου, ενώ άλλα μετακόμισαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως τη Γερμανία.

Η διαβαθμισμένη αυτή πληροφορία προέκυψε έπειτα από ποινική έρευνα που εποπτεύει ο εισαγγελέα της Άγκυρας Αντέμ Ακιντζί. Αυτός στις 20/11/2018 διέταξε την τουρκική αστυνομία να ερευνήσει σχετικά με τη δασκάλα Bilim και άλλους που αναφέρονται στην κατάθεση ως οπαδοί του Γκιουλέν που κατέφυγαν στο εξωτερικό.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η τουρκική ΜΙΤ όχι μόνο παρακολουθεί μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά έχει στείλει και «δικούς της» προκειμένου να αντλούν πληροφορίες για τα ελληνικά σχέδια αντιμετώπισης του προβλήματος των μεταναστών και για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This